Fudbaleri Crne Gore nastavili su danas pripreme za prvu od četiru utakmice u junu, sa Rumunijom u Podgorici.

Start u novom izdanju UEFA Lige nacije je važan, ali nakon njega slijede još tri meča u veoma kratkom periodu.

- Imaćemo četiri utakmice u kratkom periodu. To je zahtjevno za sve igrače, ali se nadamo da ćemo svi ostati zdravi što je najbitnije, a onda i da spremni dočekamo utakmice. Idemo redom, utakmicu po utakmicu, kazao je vezista Ilija Vukotić.

Prvi meč, još na svom terenu, veoma je važan za ,,sokole“.

- Često se kaže da su prve utakmice najvažnije, jer, kako krenu kvalifikacije, tako se nastavljaju. Rumunija je kvalitetan protivnik i očekuje nas zahtjevan meč. Ali, bićemo spremni na to i znamo da puno toga zavisi od nas. Tačnije, kako ćemo mi uči u utakmicu, kako ćemo odgovoriti na igru protivnika... Mislim da treba da gledamo samo sebe i ono što ćemo mi da radimo. Treninzi koji su iza nas poslužili su da nas selektor uvede u ritam i kaže što očekuje od nas u narednim mečevima. Polako se spremamo i analiziramo protivnika i daćemo sve od sebe da spremno dočekamo subotnji meč, dodao je fudbaler portugalske Boaviste.

Kao i selektor Miodrag Radulović, Vukotić Rumuniju vidi kao najjaču ekipu u grupi.

- Mislim da su najkvalitetniji u našoj grupi, ali, kao što sam rekao, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Kada se pripremam za neki susret, kažem da je najbitnije ono što ću ja raditi u datom trenutku, dodao je talentovani vezista, iza kojeg je dobra sezona u Boavisti.

- Moja prva sezone u prvoj ligi Portugala, koja je među šest-sedam najboljih u Evropi. Odigrao sam 25 utakmica, imao sam povredu početkom godine, zbog koje me nije bilo na prvom okupljanju reprezntacije. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja, poručio je Vukotić.