Komisija za žalbe za licenciranje FSCG je, na sjednici održanoj 25.05.2022. godine, odlučivala po žalbama FK „Iskra“, FK „Podgorica“ i  FK „Mornar“.

Komisija je, nakon razmatranja uloženih žalbi i prateće dokumentacije, usvojila žalbu FK „Iskra “ i izdala klubu licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Uz FK „Iskru“, licencu su ranije dobili FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, FK „Dečić“, OFK „Petrovac“ i ŽFK „Breznica“.

Žalbe FK „Podgorica“ i FK „Mornar“ odbijene su kao neosnovane jer klubovi u propisanim rokovima u prvostepenom i drugostepenom postuku nijesu dostavili potrebnu dokumentaciju propisanu UEFA-nim Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju.

U skladu sa članom 92 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, ukoliko klub podnosilac zahtjeva za licencu ne dostavi dokumentaciju ili ne ispuni određene minimalne zahtjeve po pitanju sadržaja, formata i obračuna, ili ako je ne dostavi u roku propisanim Pravilnikom, mora se odbiti izdavanje UEFA licence.

Ispitivanje i ocjena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA, UEFA-nim Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocjenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja.

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer pleja, i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem.

Odjeljenje za licenciranje
Ana Raspopović
menadžer