Fudbaleri Crne Gore okupili su se danas u Podgorici, gdje će večeras odraditi prvi trening uoči veoma napornog mini ciklusa od četiri utakmice u desetak dana.

,,Hrabri sokoli“ u subotu od 20:45 časova dočekuju Rumuniju, zatim 7. juna gostuju Finskoj, dok će četiri danas kasnije igrati sa Bosnom i Hercegovinom na svom terenu. Junske obaveze završavaju se gostovanjem Rumuniji 14. juna.

- Raspored je zahtjevan, četiri takmičarska meča nas čekaju u 10 dana i to na kraju klupske sezone, kada su igrači umorni. Biće teško, i na fizičkom i psihološkom planu. Novi je ciklus, nove su obaveze, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da se nosimo sa njima, rekao je selektor Miodrag Radulović na današnjem brifingu sa novinarima.

Uprkos nezgodnom terminu i teškom rasporedu, utakmice u UEFA Ligi nacija mogu da donesu dosta toga ovoj reprezentaciji.

- Ovo takmičenje sa sobom nosi određene zamke zbog momenta u kojem dolazi. Ali, na ovim utakmicama treba da uvodimo u tim mlade igrače, da nastavimo taj trend. Da širimo roster, pa će se ponovo priključivati i fudbaleri iz mlade reprezentacije. Na taj način želimo da se homogenizuje ekipa koja će, a to je najvažniji cilj, imati šta da kaže naredne godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Da se ostvari san svih generacija, objasnio je Radulović.

Selektor se posljednjih dana susreo sa nekoliko kadrovskih problema.

- Nema Uroša Đurđevića i Marka Simića, pod znakom pitanja je Milutin Osmajić, a otpao je i golman Lazar Carević, koji je povrijedio na zagrijavanju u klubu. Ipak, vjerujem u grupu igrača koji su tu, vjerujem da smo kadri da odigramo četiri dobra meča. Napravili smo dobar plan za ove utakmice, na spisku je ukupno 32 igrača i svi nam trebaju da bismo ovaj period iznijeli na pravi način. Siguran sam da svi oni mogu da odgovore onome što traži Liga nacija, kazao je Radulović.

,,Sokoli“ će večeras trenirati na Trening kampu FSCG, dok će sjutrašnji trening odraditi na ,,DG areni“.