Fudbaleri Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore pobjedom nad Dečićem rezultatom 1:0.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Podgoričani su ponovo pobijedili i u klupske vitrine stavili četvrti trofej namijenjen osvajaču ovog takmičenja.

Zanimljivo finale, igranu u lijepom ambijentu koji su napravili navijače obje ekipe, riješeno je praktično na samom startu.

Dečić je krenuo ofanzivno, a Budućnost povela praktično iz prve ozbiljnije situacije. U 9. minutu Vasilije Terzić izveo je korner, nakon kojeg je Igor Ćuković glavom matirao Andriju Dragojevića.

Bio je to uvod u dinamičniju fazu utakmice, u kojoj je Dečić imao nekoliko izglednih prilika za gol. U 26. minutu Anđelko Jovanović je šutirao pored gola iz dobre pozicije, zatim je u 40. Velizar Janketić glavom loptu poslao pored stative nakon centaršuta Draška Božovića.

Dva minuta kasnije, Budućnost je u jednom napadu dva puta ugrozila gol Dragojevića - prvo je Igor Ivanović šutirao sa distance, a onda je na odbijenu loptu naletio Luka Mirković, međutim, čuvar mreže Dečića oba puta je odlično reagovao.

U 45. minutu Ivanović je pogodio prečku udarcem sa petnaestak metara.

I nastavak utakmice donio je otvorenu igru. Dečić je pokušavao da izjednači, a Budućnost opasno prijetila. Šansu u 53. minutu imao je Mijović, a na drugoj strani još bolju imao Kristijan Vulaj. Vezista Tuzana pogodio je stativu u 75. minutu.

Ipak, uprkos ofanzivi, Dečić nije uspio da dođe bar do produžetaka…

 

Budućnost – Dečić 1:0

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 4.219.

Sudija: Nikola Dabanović. Pomoćnici: Milutin Đukić i Vladan Todorović.

Strijelac
1:0 – Ćuković 9'

Žuti kartoni
Đuričković - Budućnost
Tući, Nikolić - Dečić

Budućnost: Miloš Dragojević, Luka Mirković, Igor Ivanović (od 87. Stefan Milošević), Lazar Mijović, Branislav Janković (od 26. Miomir Đuričković), Miloš Raičković, Momčilo Raspopović, Igor Ćuković, Vasilije Terzić (od 81. Zoran Petrović), Vladan Adžić, Viktor Đukanović (od 81. Damjan Dakić).
Trener: Aleksandar Nedović.

Dečić: Andrija Dragojević, Robert Đeljaj, Fatos Bećiraj, Erjon Vucaj (od 59. Kristijan Vulaj), Jovan Nikolić, Ilija Martinović, Džonatan Drešaj, Anđelko Jovanović (od 72. Aleksa Marušić), Draško Božović, Velizar Janketić, Marko Tući.
Trener: Vladimir Janković.