Komisija za takmičenje FSCG na sjednici održanoj 24.05.2022. godine, na osnovu člana 53, stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG, donijela je odluku da utakmicu 2. kola Baraža za ulazak u 2.CFL FK ,,Ibar“ - OFK ,,Nikšić“ registruje službenim rezultatom 3:0 PFF u korist OFK „Nikšić“.

Na osnovu Zapisnika sa utakmice, Komisija za takmičenje utvrdila je da su u 64. minutu utakmice, nakon postizanja pogotka za OFK „Nikšić“, domaći navijači „Gazije“ na svom dijelu tribine upalili 20-ak baklji, koje su ubacile u teren. Obzirom da se tada na terenu, zbog upaljenih baklji, pojavila velika količina dima, glavni sudija utakmice je, uz sugestiju delegata i četvrtog sudije, zaustavio utakmicu dok se baklje ne uklone sa terena od strane organizatora utakmice. U tom trenutku na terenu je bila značajno smanjena vidljivost od zapaljenih baklji, kada u 65. minutu utakmice, dok traje prekid, više destina navijača „Gazija“ sa tribina ulaze u teren. U opštoj gužvi i jurnjavi po terenu, u fizičkom obračunu i nasilničkom ponašanju navijačke grupe „Gazije“, prema riječima službenih predstavnika gostujućeg kluba, tjelesne povrede u tuči zadobili su sedam igrača OFK „Nikšić“. 

Cijeneći gore navedeno, kao i ostale činjenice konstatovane u zapisniku utakmice, Komisija za takmičenje nalazi da su prekid utakmice izazvali domaći navijači „Gazije“, te da je domaćin FK „Ibar“ odgovoran za prekid utakmice.

Komisija za takmičenje FSCG
Predsjednik
Božidar Mićunović