Zanimljiv finiš sezone u Telekom 1.CFL riješio je jedinu dilemu uoči posljegnjeg kola.

Podgorica je pobjedom nad Dečićem (2:1) ostala sa istim brojem bodova kao i Zeta, koja je večeras bila bolja od Iskre (2:0). Ipak, zbog boljeg međusobnog učinka, Podgorica će šansu za ostanak u Telekom 1.CFL tražiti kroz baraž, dok će Zeta narednu sezonu provesti u 2.CFL.

Utakmice baraža igraju se 30. maja i 3. juna, a sastaće se Podgorica – Arsenal i Rudar – Mladost DG.

Ekipa iz Podgorice je imala 2:0 na gostovanju u Tuzima (Darko Đajić i Matija Krivokapić), ali je borbeni domaćin smanjio u 68. minutu preko Alekse Marušića i praktično do posljednjeg minuta pokušavao da dođe do izjednačenja. Međutim, Podgorica je uspjela da se odbrani.

Za to vrijeme, Zeta je kontrolisala utakmicu u Danilovgradu, gdje je nakon nešto više od pola sata stekla nedostižnu prednost. Marko Đukanović u trećem i Srđa Krstović u 34. minutu omogućili su pobjedu, koja na kraju i nije bila dovoljna za spas od ispadanja.

Uprkos porazu od Mornara (3:1), u Nikšiću je bilo slavlja – fudbaleri Sutjeske podigli su pehar namijenjen osvajaču Telekom 1.CFL. Šampion je poveo preko Danijela Nikolića u 30. minutu, da bi u nastavku Mornaru trijumf donijeli Marko Ćetković, Petar Grbić i Aleksandar Vujačić.

Ubjedljivom pobjedom nad Petrovcem (6:0) Budućnost je zaključila nastup u ligi ove sezone. Po dva gola postigli su Igor Ivanović i Lazar Mijović, a u listu strijelaca upisali su se i Miloš Raičković i Vladimir Perišić.

Napadač Petrovca Adnan Bašić osvojio je Trofej Radija Crne Gore, koji je namijenjen najboljem strijelcu Telekom 1.CFL. Bašić je postigao 14 golova ove sezone.

Rezultati

Dečić – Podgorica 1:2
Marušić 68' - Đajić 17', Krivokapić 20'

Iskra – Zeta 0:2
Đukanović 3', Krstović 34'

Sutjeska – Mornar 1:3
Nikolić 30' - Ćetković 63', Grbić 66', Vujačić 83'

Budućnost – Petrovac 6:0
Ivanović 1', 75', Mijović 5', 8', Raičković (p) 35', Perišić 83'

Rudar – Jezero 1:3
Vujanović 84' - Redžepagić 47', Radenović 68', Dedić 71'