Dilema ko će direktno ispasti u 2.CFL, a ko će igrati u baražu za ostanak u eliti, biće riješena u 36. kolu Telekom 1.CFL.

U večerašnjim utakmicama 35. runde, pobjede su upisali i Podgorica i Zeta, koji zauzimaju posljednje dvije pozicije na tabeli.

Podgorica je, nakon mnogo uzbuđenja, savladala Iskru sa 3:2 i to nakon što je preokrenula poslije zaostatka od dva gola. Lijepe pogotke za Danilovgrađane postigli su Žarko Grbović u 2. i Mihailo Perović u 23. minutu, da bi nakon desetak minuta rezultat ponovo bio u egalu. Prvo je mrežu Stefana Spasojevića zatresao Matija Krivokapić u 31. minutu, a ubrzo i Darko Đajić. Domaćin je u nastavku napadao, ali bez konkretnog učinka sve do posljednjeg minuta sudijske nadoknade i pogotka Vladimira Boljevića iz jedanaesterca.

Zeta je protiv Rudara upisala minimalnu pobjedu, kojom je Pljevljake i matematički poslala u baraž za ostanak u ligi. Trenutak odluke desio se u 57. minutu, strijelac za važnu pobjedu bio je Ukrajinac Artur Zahorulko.

Petrovac i Sutjeska podijelili su bodove na stadionu pod Malim brdom (1:1), dok su Jezero i Mornar istovjetnim rezultatima savladali Budućnost i Dečić – 2:1.

Zanimljiva je i trka za najboljeg strijelca Telekom 1.CFL. Prvo mjesto trenutno drži Adnan Bašić iz Petrovca sa 14 golova, jednim više od Balše Sekulića iz Iskre i Rodriga Fausta iz Jezera.

Rezultati

Podgorica – Iskra 3:2
Boljević (p) 90'+4', Krivokapić 31', Đajić 33' - Grbović 2', Perović 23'

Zeta – Rudar 1:0
Zahorulko 57'

Jezero – Budućnost 2:1
Faust (p) 44', Adžović 52' - Milošević 22'

Petrovac – Sutjeska 1:1
Bašić 27' - Jovović 83'

Mornar – Dečić 2:1
Stevanović 33', Vujačić 49' - Vucaj 69'