Originalni Trofej FIFA Svjetskog prvenstva stigao je, po prvi put u istoriji crnogorskog fudbala, u Podgoricu. Tako je Crna Gora postala jedna od 51 fudbalske nacije koje su dio pete Turneje Trofeja, a koju predstavlja Coca-Cola, zvanični sponzor događaja.

Dolazak Trofeja zajedno sa Ambasadorom Turneje Trofeja Žilbertom Silvom obilježen je događajem u Kući fudbala u Podgorici, gdje je svečano i predstavljen. 

Naglašavajući značaj ovakvog događaja za crnogorsku fudbalsku scenu, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević pozdravio je dolazak Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva u Kuću fudbala.

- Dolazak najznačanijeg pehara u svijetu fudbala, Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva namijenjenog pobjedniku Svjetskog prvenstva, prava je prilika za okupljanje svih ljubitelja fudbala i promovisanje najvažnijih vrijednosti koje ova magična igra nosi sa sobom. Trofej FIFA Svjetskog prvenstva nas podsjeća na sve velike majstore – od Hoze Nasazija preko Pelea, Franca Bekenbauera, Maradone, Zidana, Luiza Nazaria da Lime Ronalda, Pirla, Inijeste pa do Kilijana Mbapea i današnjeg gosta Žilberta Silve, koji su svojim igrama doprinijeli da njihove zemlje budu upisane zlatnim slovima u istoriju fudbala i učinili da se veliki broj dječaka zaljubi u ovu magičnu igru, kazao je Savićević na konferenciji za novinare.

On vjeruje da će Trofej FIFA Svjetskog prvenstva biti inspiracija dječacima u Crnoj Gori da kroz predan i naporan rad ostvare pun potencijal i dođu u priliku da se sa nacionalnim timom bore za naslov najboljeg na svijetu.

Kao dio globalne turneje - FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola, u našu zemlju stigao je u pratnji Ambasadora Turneje Trofeja, Žilberta Silve koji se zahvalio na dobrodošlici u Crnu Goru.

- Kada putujem često razmišljam o brojnim utakmicama i vremenu kada sam bio dijete i počeo da igram fudbal. Za mene je putovanje sa Trofejem FIFA Svjetskog prvenstva veliki san još od djetinjstva. Siguran sam da će ovo iskustvo koje Coca-Cola dijeli sa ljubiteljima fudbala inspirisati i nove generacije da i oni jednog dana podignu Orgininalni FIFA Trofej i ispune svoj san, rekao je Silva.

Kao dugogodišnji partner Fife, Coca-Cola kroz FIFA World Cup™ Trophy Tour pruža priliku hiljadama navijača širom svijeta da iskuse pravu magiju fudbala.

„Baš kao što Coca-Cola brendovi podstiču na povezivanje, dijeljenje trenutaka, radost, zalaganje za univerzalne vrijednosti, upravo i FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola donosi magiju povezivanja i dijeljenja iste fudbalske strasti. Ponosan sam što je Crna Gora među prvim zemljama na ovogodišnjoj Turneji Trofeja, ali i što je originalni FIFA Trofej po prvi put u Crnoj Gori“, rekao je Nikola Tripković, predstavnik Coca-Cola sistema u Crnoj Gori. 

Ljubitelji fudbala dobili su jedinstvenu priliku da danas od 17 časova u Kući fudbala budu dio nevjerovatnog iskustva FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.