Nakon 26.kola T-Com 1.CFL nema promjena na vrhu tabele – Rudar je uspio da sačuvao tri boda prednosti u odnosnu na Budućnost. Pljevljaci su pred svojom publikom savladali Mogren, dok je Budućnost pod Goricom bila bolja od Zete. Sutjeska je upisala pobjedu na Zlatici, Mornar slavio minimalnu pobjedu u duelu sa Lovćenom, dok je Grbalj trijumfovao na gostovanju u Petrovcu. Duel Berana i Dečića završen je bez pobjednika.

Rudar – Mogren 3:1
Rudar je bez većih problema savladao aktuelnog šampiona pred svojom publikom. Pljevljaci su opravdali ulogu favorita, rano načeli mrežu protivnika, što im je omogućilo da do kraja susreta drže konce igre u svojim rukama. Mogren je pod Golubinjom prekino seriju pozitivnih rezultata u poslednjih šest prvenstvenih kola.
Fudbaleri Rudara načeli su mrežu protvnika u 16.minutu golom Ranđelovića, da bi prednost domaćina duplirao Vlahović u 71.minutu susreta. U poslednjem minutu regularnog toka Minić je postigao treći pogodak za svoj tim, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Gluščević ublažio poraz Mogrena.

Budućnost – Zeta 3:1
Budućnost je nastavila potjeru za Rudarom u derbiju 26.kola T-Com 1.CFL sa ekipom Zete. Plavo-bijeli su lakše nego što se očekivalo izašli na kraj sa Golubovčanima, koji su najprijatnije iznenađenje proljećnog dijela šampionata. Budućnost je u duelu sa velikim rivalom imala raspoloženog Fatosa Bećiraja, koji je sa dva gola najzaslužniji za novu trojku ekipe koju sa klupe predvodi dvojac Vukčević-Dragićević.
Bečiraj je u prvom poluvremenu dva puta tresao mrežu Ivanovića – prvi pogodak crnogorski reprezentativac postigao je na asistenciju Brnovića u 14.minutu da bi deset minuta kasnije u pogodak pretvorio asistenciju Đokaja. Treći pogodak za Budućnost postigao je Vuković udarcem sa 20 metara u 80.minutu susreta. Konačan rezultat meča postavio je Simović u 86.minutu.

Petrovac – Grbalj 1:2
Petrovac se nalazi u velikim problemima ove sezone. Pobjedu pod Malim brdom upisala je i ekipa Grblja. Gosti su do prednosti stigli nakon tri minuta igre, a strijelac je bio Bošković. Domaćin je uspio da izjednači u 44. minutu preko Novovića, ali je pobjedu Grblju obezbjedio Francišković iz penala u 58. minutu.

Kom – Sutjeska 0:1
Kom se nadao da će do kraja prvenstva na svom terenu ostvariti svaku pobjedu. Međutim, Sutjeska je pokvarila planove posljednjeplasiranoj ekipi na tabeli. Kom je bio bolji u prvom dijelu, ali su Nikšićani zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu stigli do trijumfa. Gol odluke postigao je Bulatović iz slobodnog udarca u 87. minutu.

Mornar – Lovćen 1:0
Fudbaleri Mornara upisali su minimalnu pobjedu u duelu sa Lovćenom i sa nova tri boda uspjeli su da priđu na samo bod zaostatka u odnosu na ekipu Berana, koja drži deveto mjesto na tabeli. Barani su do tri vrijedna boda došli pogotkom Šofranca u 29.minutu susreta.

Berane - Dečić 1:1
Jedini meć 26.kola T-Com 1.CFL koji je završen bez remijem viđen je u duelu Berane i Dečića. Domaćin je bolje počeo susret i došao do prednosti nakon 13.minuta igre pogotkom Miloša Đalca. Izjednačenje i bod gostima obezbijedio je Mihailović u petom minutu nastavka susreta.

Rezultati:
Rudar – Mogren 3:1
1:0 - Ranđelović 16’ 
2:0 - Vlahović 71’ 
3:0 - Minić 89’ 
3:1 - Gluščević 90’ (p)

Budućnost – Zeta 3:1
1:0 - Bećiraj 14’ 
2:0 – Bećiraj 24’
3:0 - Vuković 80’ 
3:1 - Simović 87’

Mornar – Lovćen 1:0
1:0 - Šofranac 29’

Petrovac – Grbalj 1:2
0:1 - Bošković 3’
1:1 - Novović 44’
1:2 - Francišković 58’ (p)

Berane – Dečić 1:1
1:0 - Đalac 13’ 
1:1 - Mihailović 50’

Kom – Sutjeska 0:1
0:1 - Bulatović 87’