Odigrani mečevi 34. kola Telekom 1. CFL…

Ekipa Budućnosti savladala je Sutjesku rezultatom 4:2 u derbi meču 34. kola Telekom 1. CFL. Drugi put zaredom okršaj dva najveća crnogorska kluba na Gradskom stadionu u Podgorici završava se sa šest pogodaka – nakon remija 3:3 u prvom dijelu sezone, podgorički „plavo-bijeli“ su u novoj goleadi bili bolji od lidera na tabeli i osvajača šampionata.

Budućnost je rano došla do prednosti, već u sedmom minutu igre, zahvaljujući defanzivcu Sutjeske Meldinu Dreškoviću koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu. Do odlaska na odmor domaći su još dva puta tresli mrežu Nikšićana – Terzić je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca, dok je Đukanović iskoristio sjajan pas Jankovića i udarcem lijevom nogom postigao treći pogodak za svoj tim. U prvom dijelu susreta Giljen je odbranio udarac Petrovića sa bijele tačke…

Nastavak je donio bolju igru Nikšićana koji su preko Matanovića i Bubanje uspjeli da smanje zaostatak, ali je Mijović u 74. minutu fenomenalnim udarcem sa dvadesetak metara postavio konačnih 4:2 u korist Budućnosti.

Dečić je pred svojim navijačima nakon preokreta savladao ekipu Petrovca rezultatom 2:1. Gosti su do prednosti došli preko Bašića koji je u 11. minutu iskoristio najstrožiju kaznu. Samo šest minuta kasnije Janketić je poravnao rezultat, da bi u nastavku susreta Anđelko Jovanović iskoristio asistenciju Bećiraja da donese trijumf svom timu.

Pogotkom Balše Sekulića u 59. minutu Iskra je došla do sva tri boda u odmjeravanju snaga sa ekipom Mornara.

Duel ekipa Rudara i Podgorice, koje se bore za očuvanje prvoligaškog statusa, završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1. Domaći su došli do prednosti u 13. minutu preko Bojovića, da bi u 39. minutu Vuković donio izjednačenje i bod ekipi Podgorice.

Jedini meč koji je završen bez pogodaka odigrali su Jezero i Zeta.

Rezultati
Budućnost – Sutjeska 4:2
Drešković (ag) 7’, Terzić 36’, Đukanović 40’, Mijović 74’ – Matanović 60’, Bubanja 66’

Dečić – Petrovac 2:1
Janketić 17’, Jovanović 61’ – Bašić (p) 11’

Iskra – Mornar 1:0
Sekulić 59’

Rudar – Podgorica 1:1
Bojović 13’ – Vuković 39’

Jezero – Zeta 0:0