Fudbaleri Sutjeske osvojili su šampionsku titulu Telekom 1. CFL u sezoni 2021/22! 

Nikšićani su od početka šesnaestog izdanja elitnog takmičenja crnogorskog fudbala diktirali tempo, bili na vrhu tabele i četiri kola prije kraja pobjegli najbližem pratiocu, ekipi Budućnosti, na nedostižnih 14 bodova prednosti. Ekipa iz Nikšića po peti put je najbolja u Crnoj Gori, pa su se po broju šampionskih naslova izjednačili sa najvećim rivalom, ekipom Budućnosti.

Pobjedu vrijednu petog šampionskog naslova u crnogorskom klupskom fudbalu ekipi Sutjeske su, na gostovanju Iskri, donijeli Vladan Bubanja koji je pogodio u prvom poluvremenu, odnosno Darko Nikač i Marko Vučić koji su se u strijelce upisali u nastavku susreta.

Budućnost je pred svojim navijačima poražena od Dečića, pa su podgorički „plavo-bijeli“ ostali na matematički nedostižnih minus 14 u odnosu na Sutjesku. Početak duela na Gradskom stadionu u Podgorici pripao je domaćima koji su, zahvaljujući autogolu Drešaja, došli do prednosti. Tuzani su, ipak, do odlaska na odmor došli do izjednačenja sjajnim pogotkom Fatosa Bećiraja, da bi u nastavku susreta Marušić u potpunosti preokrenuo rezultat i donio sva tri boda svom timu.

Uzbudljiv meč sa tri pogotka viđen je u Beranama gdje su se sastali Jezero i Mornar. Uspješniji su bili gosti koji su sjajnim pogotkom Marka Ćetkovića i Vujačića sa bijele tačke ostvarili novu, ukupno desetu pobjedu u tekućoj sezoni Telekom 1. CFL. Plavljani su smanjili prednost Barana u 37. minutu zahvaljujući Faustu, koji je u drugom dijelu imao priliku da donese izjednačenje svom timu ali nije iskoristio najstrožiju kaznu, pa su sva tri boda pripala ekipi Mornara.

Rudar je pred svojim navijačima upisao trijumf u odmjeravanju snaga sa petoplasiranim Petrovcem. Pljevljacima je za nova tri boda bio dodvoljan pogodak Ognjena Gaševića postignut u sudijskoj nadoknadi u prvom poluvremenu.

Derbi začelja, duel Zete i Podgorice, pripao je Golubovčanima koji su četiri kola prije kraja šampionata prišli na samo bod zaostatka u odnosu na današnjeg rivala. Izabranici Dragoljuba Đuretića do velika tri boda došli su zahvaljujući Artutu Zahorulku – Ukrajinac je mrežu gostiju pogodio u 41. minutu susreta. 

U trci za Trofej Radija Crne Gore, koji je namijenjen najboljem strijelcu Telekom 1. CFL, četiti kola prije kraja vode vezista Budućnosti Miloš Raičković i ofanzivac Petovca Adnan Bašić koji su mreže rivala tresli 12 puta. Pogodak manje postigao je vezista Dečića Kristijan Vulaj, dok su se po deset puta u strijelce upisali Ivanović (Budućnost), Sekulić (Iskra), Faust (Jezero) i Miličković (Petrovac). 

Reziltati
Iskra – Sutjeska 0:3
Bubanja 29’, Nikač 69’, Vučić 77’

Budućnost – Dečić 1:2
Drešaj (ag) 22’ – Bećiraj 41’, Marušić 68’

Jezero – Mornar 1:2
Faust 37’ – Ćetković 6’, Vujačić (p) 17’

Zeta – Podgorica 1:0
Zahorulko 41’

Rudar – Petrovac 1:0
Gašević 45’+1’