Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je remi u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Mađarske odigranom u Telkiju. Susret odigran na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza Mađarske obilježilo je osam postignutih pogodaka. 

„Sokolići“ su u tri navrata imali po dva gola prednosti, ali su uporni domaćini izborili remi sredinog drugog poluvremena. Naša selekcija mogla je i do pobjede u finišu susreta ali je gloman Mursik čudesnom intervencijom zaustavio udarac Vladana Radovića.

Naša selekcija došla je do prednosti golom debitanta Vučinića, koji je u 18.minutu iskoristio asistenciju Jovovića i pogodio protivničku mrežu udarcem sa desetak metara. Samo tri minuta kasnije „sokolići“ su duplirali prednost – mrežu Nakse zatresao je Jovović na dodavanje Maraša.

Mađari su uspjeli da smanje prednost Miljenovićeve čete nakon neopreznog starta Bulatovića nad Račom, koji je sudija Berke sankcionisao najstrožijom kaznom. Siguran izvođač bio je kapiten domaće ekipe Lacković u 33.minutu. 

Dva gola prednosti omladincima Crne Gore vratio je Mugoša – mladi napadač iskoristio je izvanredan prodor i asistenciju Vučinića i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio gorni lijevi ugao protivničkog gola. Do odlaska na odmor Mađari su iskoristili neopreznost naše odbrane i preko Balajtija smanjili zaostatak.

U 57.minuzu naša selekcija po treći put je došla do dva gola prednosti. Ponovo su u glavnoj ulozi bili debitanti Vučinić i Mugoša – asistenciju napadača Partizana u pogodak je pretvorio napadač Budućnosti. 

Sredinom drugog poluvremena domaćin je uspio da postigne dva pogotka i izbori remi. Dva minuta nakon četvrtog gola „sokolića“ Zoltan Nađ se najbolje snašao u gužvi ispred našeg gola nakon kornera i udarcem glavom savladao Dabovića. Konačan rezultat susreta postavio je Škriba koji je realizovao kontranapad Mađara u 66.minutu susreta.

Mađarska će, kao i naša selekcija, igrati elitnu rundu sa reprezentacijama Portugala, Grčke i Rumunije, koje će ugostiti u trening kampu Fudbalskog saveza u Telkiju i Tatabanji.

-----------------------------------------------------------------------

Mađarska - Crna Gora 4:4

Telki – Trening kamp Fudbalskog saveza Mađarske
Gledalaca: oko 100.

Sudija: Balaž Berke (Mađrska)

Strijelci:
0:1 – Vučinić 18’
0:2 – Jovović 21’
1:2 – Lackovič 33’ (p)
1:3 – Mugoša 37’
2:3 – Balajti 42’
2:4 – Mugoša 57’
3:4 – Z. Nađ 59’
4:4 – Škriba 66’

Žuti kartoni:
Kovač, Rač, Preklet (Mađarska)
Maraš, Bulatović, Simunović, Nikolić (Crna Gora)

Mađarska: Naksa (Mursik), T. Nađ, Z. Nađ (Ode), Kovač (Šuč), Kelemen, Preklet, Rač (Tišler), Škriba, Balajti, Lackovič, Kulčar (Kalnoki-Kiš).

Crna Gora: Dabović, Filipović, Bulatović (Radunović), Savić, Simunović, Nikolić, Maraš (Đoković), Šćekić (Vukčević), Mugoša (Pejović), Jovović (Pejaković), Vučinić (Radović).