Prvi mečevi polufinala Kupa Crne Gore odigrani su danas.

U najvećem crnogorskom derbiju, Budućnost je pred svojim navijačima savladala Sutjesku rezultatom 3:0. Podgoričani su konkretizovali odličnu igru, dok gosti nijesu uspjeli da iskoriste svoje šanse na početku utakmice i tako duel okrenu u drugom smjeru.

Nakon nekoliko dobrih prilika i jednih i drugih, Budućnost je do vođstva došla u 39. minutu. Zoran Petrović je asistirao, a Viktor Đukanović savladao Suada Ličinu za 1:0. Pet minuta kasnije, Đukanović je bio u ulozi asistenta, a prelijep pogodak djelo je Vasilija Terzića, koji je mrežu Sutjeske zatresao udarcem sa preko 20 metara. Budućnost je u nastavku imala inicijativu, koju je u gol pretočio Lazar Mijović u 67. minutu.

Drugi polufinalni meč završen je bez pobjednika, Iskra i Dečić odigrali su 1:1 u Danilovgradu. Domaći su vodili od 38. minuta, kada je Mihailo Perović iskoristio jedanaesterac. Dečić se nakon toga nije predavao, uglavnom je bio ofanzivniji, a do gola je stigao u 61. minutu. Danilo Pešukić je izveo prekid, poslije kojeg je novajlija Ilija Martinović glavom poslao loptu u mrežu Iskre.

Revanš utakmice igraju se 4. maja.