Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 24. i 25. kola T-Com 1.CFL, te 23. kola Druge lige Crne Gore.
Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i odgledanih snimaka utakmica Komisija je zaključila:
FK "Budućnost" - FK "Kom" (25. kolo)
Na osnovu snimka, Komisija je utvrdila da je drugi pomoćnik Veselin Đuranović pogriješio kada u 48. minutu nije signalizirao nedozvoljenu ofsajd poziciju igrača Koma koji je postigao pogodak za svoju ekipu. Iz tog razloga, Đuranoviću je smanjena ocjena dobijena od kontrolora suđenja.
FK "Lovćen" - OFK "Petrovac" (25. kolo)
Smanjene su ocjene kontrolora suđenja sudiji Nikoli Dabanoviću i pomoćnicima Milošu Raduloviću i Srđanu Koraću zbog učinjenih propusta koji nisu imali uticaja na rezultat utakmice.
FK "Zeta" - FK "Rudar" (25. kolo)
Komisija je utvrdila da je drugi pomoćnik Veselin Radunović pogriješio kada je u 53. minutu neopravdano poništio regularan pogodak ekipi Zete. Komisija je prihvatila ocjenu kontrolora koji je to konstatovao u svom izvještaju.
FK "Mladost" - FK "Crvena stijena" (23. kolo)
Na osnovu snimka koji ima u posjedu, Komisija je zaključila da je pogodak FK "Mladost" koji je postignut u 45. minutu regularan. Iz tog razloga, preinačena je ocjena kontrolora suđenja prvom pomoćniku Marku Ivanoviću sa "nedovoljan" u "dobar".
FK "Zabjelo" - FK "Otrant" (23. kolo)
Primjedbe na suđenje sudije Ivana Jovanovića od strane FK "Otrant", koja se tiču dva nedosuđenja kaznena udarca u njihovu korist (u 87. i 90. minutu), Komisija je odbacila pošto snimak ne potvrđuje njihove tvrdnje.
Komisija je suđenje na utakmicama 24. kola T-Com 1. CFL ocijenila kao uspješno.