Naša ženska seniorska reprezentacija sjutra od 14 časova dočekuje Bosnu i Hercegovinu u sedmom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica na glavnom terenu Trening kampa FSCG postala je veoma važna za Crnu Goru, obzirom da je u igri baraž za odlazak na planetarnu smotru fudbala.

- Ovaj ciklus počeli smo sa ciljem da osvojimo prvi bod, a sada smo tu gdje smo. Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu i zadovoljstvo je biti akter takvog duela, poručio je selektor Mirko Marić.

Crna Gora ima dva boda više, ali i utakmicu manje od sjutrašnjeg rivala. To daje određenu komociju i skida pritisak sa Slađane Bulatović i ekipe.

- U prednosti smo, imamo dva boda više. Ali, nema tog trenera i te ekipe koja sprema meč da odigra neriješeno. Mi se spremamo da pobijedimo, a imam pravo na svoje mišljenje i da kažem – da smo u ovom momentu bolji od BiH. Da li ćemo to pokazati sjutra, vidjećemo, ali da imamo razloga da vjerujemo, imamo, istakao je Marić.

Naša selekcije biće oslabljena u ovom meču – nema prve golgeterke Armise Kuč, koja je postigla dva gola u pobjedi nad BiH u prvom dijelu kvalifikacija.

- Misa je povrijeđena, nema ni Medine Dešić iz Lajpciga. Što je tu je, mislim da imamo dobar fond igračica, prvi put i dužu klupu. Imamo dosta igračica koje su u inostranstvu, djevojke iz naših klubova takođe napreduju i to sam im i rekao. Mislim da smo u boljoj situaciji nego ranije, a što je važno, postali smo bolja takmičarska ekipa. Sve to kada se sabere, imamo pravo da vjerujemo da možemo da pobijedimo utakmicu, dodao je selektor.

Ulaz na sjutrašnju utakmicu je slobodan, a sudiće je četvorka iz Jermenije, koju predvodi Sofi Torosjan. Asistiraće će joj Liana Grigorjan i Liana Jagmurjan, dok će četvrti sudija biti Henrik Nalbandjan.