Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Mađarske u prvom od dva prijateljska meča – duel dvije selekcije u Tatabanji završen je minimalnom pobjedom Mađara. Porazu naše selekcije kumovao je sudija Balaž Beškei, koji je svirao nepostojeći jedanaesterac u poslednjem minutu susreta iz kog je domaćin stigao do pobjede. 

Izabranici Aleksandra Miljenovića nadigrali su rivala u svim segmentima igre, iako su susret završili sa dva igrača isključena igrača. Mađari su uspjeli da upišu trijumf iako u toku 90.minuta susreta nisu imali nijednu ozbiljniju priliku. 

U prvom poluvremenu naši omladinci stvorili su četiri idealne šanse, koje nisu uspjeli da pretvore u pogodak . Dvije odlične prilike propustio je Mugoša, dok Jovović i Bulatović nisu uspjeli da realizuju po jednu izglednu situaciju.

U nastavku susreta „sokolići“ su nastavili sa napadima ka protivničkom golu i stvorili još tri veoma povoljne prilike, koje su propustili da realizuju Maraš, Jovović i Radović. Naša selekci ja od 78.minuta igrala je sa deset igrača jer je start Savića sudija Beškei strogo ocijenio i pokazao drugi žuti karton mladom defanzivcu.

Nadoknada vremena donijela je najveću grešku mađarskog sudije – čist start Bulatovića u kaznenom prostoru bio je dovoljan razlog sudiji Beškeiju da pokaže na bijelu tačku i isključi našeg defanzivca. Najstrožiju kaznu realizovao je Tišler, nakon čega je sudija odsvirao kraj meča.

Dvije selekcije odigraće u srijedu revanš meč u Trening kampu Mađarskog fudbalskog saveza koji se nalazi u Telkiju. Susret počinje u 15 časova.

Nakon meča selektor Miljenović istakao je da je naša selekcija odigrala odlično protiv veoma dobre selekcije Mađarske.

- Bez obzira što smo nastupili bez sedam igrača koji su nastupili u prethodnim kvalifikaijama, pružili smo odličnu partiju i nadigrali veoma dobru selekciju Mađarske. Nepostojeći penal u poslednjem minutu susreta učinio je da odlična igra koju smo prikazali ne bude ispraćena i rezultatom. U srijedu ćemo, međutim, imati priliku da u revanšu pored dobre igre ostvarimo dobar rezultat, rekao je selektor Mijenović

--------------------------------------------------------------------------

Mađarska – Crna Gora 1:0

Tatabanja – Gradski stadion.
Sudija: Balaž Beškei (Mađarska)

Strijelac:
1:0 – Tišler 90’ (p)

Žuti kartoni:
Kiš, Major (Mađarska)
Maraš, Nikolić (Crna Gora)

Crveni kartoni:
Ladanji (Mađarska)
Savić, Bulatović (Crna Gora)

Mađarska: Kovačik, Major, Šuč, Kiš, Ode, Margič, Simon, Nemet, Tišler, Čiki (Nađ), Egeršegi (Ladanji).

Crna Gora: Agović, Filipović (Pejaković). Bulatović, Savić, Simunović, Nikolić, Maraš (Vukčević), Šćekić, Mugoša (Radović), Pejović (Đoković), Jovović (Radunović).