Stanje na vrhu tabele Telekom 1.CFL nije se mijenjalo ni poslije 28. kola.

Sutjeska je protiv Podgorice (1:0) nastavila niz pobjeda, dok je Budućnost zadržala korak trijumfom nad Rudarom - 2:0.

Duel na ,,DG areni“ riješen je u 31. minutu autogolom Stefana Cicmila. Defanzivac Podgorice skrenuo je loptu u svoju mrežu nakon centaršuta Filipa Kneževića.

I Budućnost je rutinski slavila na svom terenu. Protiv Rudara su golove postigli Viktor Đukanović u 30. i Vasilije Terzić u 49. minutu, za održavanje ,,minus 11“ u odnosu na lidera.

Promjena se desila na trećoj poziciji, koju od danas drži Dečić. Tuzani su u komšijskom derbiju bili bolji od posljednjeplasirane Zete rezultatom 2:1. Aleksa Marušić i Kristijan Vulaj donijeli su prednost Tuzanima, koju je u 53. minutu Zeta ugrozila preko Alekse Maraša. Ipak, za nešto više nije imala snage.

U sjajnoj formi je Jezero, koje je protiv Iskre upisalo treću uzastopnu pobjedu - 3:1. Ponovo je strijelac i to dvostruki bio Argentinac Rodrigo Faust, a za tim iz Plava pogodio je i Veljko Radenović. Poraz Iskre ublažio je Brazilac Vilijan.

Primorski, ujedno i još jedan komšijski, derbi završen je bez pobjednika, Mornar i Petrovac podijeli su bodove u Baru - 1:1. Milivoje Raičević doveo je Mornar u vođstvo nakon nešto više od sat igre, konačan rezultat postavio je Zoran Mikijelj dvadesetak minuta kasnije.

Na vrhu liste strijelaca usamljen je Vulaj iz Dečića sa 11 pogodaka, a prate ga Miloš Raičković iz Budućnosti i Marko Miličković (napustio Petrovac) sa po 10. Zanimljivo, vrhu se primakao Faust, koji je sada na koti od osam golova.

Rezultati

Podgorica - Sutjeska 0:1
Cicmil (ag) 31'

Budućnost - Rudar 2:0
Đukanović 30', Terzić 49'

Jezero - Iskra 3:1
Faust 8', 72', Radenović 24' - Vilijan 83'

Zeta - Dečić 1:2
Maraš 53' - Marušić 16', Vulaj 42'

Mornar - Petrovac 1:1
Raičević 33' - Mikijelj 53'