Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore porazom je otvorila nastup u Ligi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uprkos incijativi i boljoj igri naše selekcije, Litvanija je upisala minimalnu pobjedu u prvom kolu turnira koji se igra u Letoniji.

- U utakmicu smo ušli sa prevelikom željom da postignemo gol, a zatim došli u situaciju da primimo gol poslije jedne neopreznosti zadnje linije. Litvaniji je to bio jedini šut na gol, ali smo znali da su opasni u transformaciji iz odbrane u napad, kada oduzmu loptu protivniku. Nažalost, tu situaciju nijesmo uspjeli da spriječimo. Odlučio je taj momenat, iako smo mi gotovo sve vrijeme imali inicijativu i stvarali šanse. Djevojke su dale sve od sebe, međutim, ovog puta to nije bilo dovoljno, kazao je Ivan Tatar, koji na ovom turniru obavlja funkciju selektora naše reprezentacije.

Trenutak odluke desio se u 32. minutu, kada je Meide Proskevičuite savladala Svetlanu Miličić udarcem sa nešto manje od 20 metara.

Minut nakon toga, Nejla Bicić je bila u šansi, međutim, pri pokušaju da zaobiđe protivničkog golmana, otišla je previše u stranu i promašila. U 55. minutu Marijana Cimbaljević je izvela prekid sa lijeve strane, poslije kojeg je Jelena Petrović kasnila djelić sekunde da loptu sprovede u mrežu Litvanije.

Odličan pokušaj Cimbaljević je imala u 69. minutu, međutim, njen udarac sa desetak metara zaustavila je Aušrine Bikute.

Naredni meč u grupi Crna Gora igra protiv Letonije, u subotu 9. aprila od 15 časova.

 

Litvanija - Crna Gora 1:0

 

Trening centar ,,Jelgava“, Jelgava.

Sudija: Mihele Šmelcer (Švajcarska).

Strijelci
1:0 - Proskevičuite 32’

Žuti kartoni
D. Švarcaite - Litvanija
Ralević, Miletić - Crna Gora

Litvanija: Aušrine Bikute, Donata Švarcaite, Alina Špakovskaja, Karolina Jesaitite, Deimante Bikute, Ugne Slankauskaite, Iveta Inčite, Vite Švarcaite, Erika Šupelite, Livija Toropavaite (od 81. Ruste Makareviučiute), Meide Proskevičuite.
Selektor: Tatjana Verzbickaja.

Crna Gora: Svetlana Miličić, Andrea Janjušević, Sara Marković, Anđela Savović (od 60. Melanija Kaluđerović), Jelena Ralević, Jelena Miletić, Jovana Sarić, Marijana Cimbaljević (od 72. Jovana Bjelanović), Sara Simonović, Nejla Bicić (od 72. Valerija Radmanović (od 87. Sara Draganić)), Jelena Petrović.
Selektor: Ivan Tatar.