Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore od srijede učestvuje na turniru Lige B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Letonija.

Stručni štab, koji će predvoditi Ivan Tatar, saradnik selektora Mirka Marića, odlučio je da na turnir povede 20 igračica - golmani: Svetlana Miličić, Ajla Hrastovina (Breznica), Jelena Vujičić (Danilovgrad); odbrana: Milena Vidić, Melanija Kaluđerović, Anđela Savović (Mladost), Andrea Janjušević, Sara Marković, Jelena Ralević (Ekonomist), Sara Simonović (Danilovgrad); vezni red: Ivana Petković, Jovana Sarić, Mina Balević, Jelena Miletić (Ekonomist), Valerija Radmanović, Marijana Cimbaljević (Mladost); napad: Jelena Petrović (Breznica), Jovana Bjelanović, Sara Draganić (Ekonomist), Nejla Bicić (Danilovgrad).

 Na turniru, osim naše selekcije i domaće Letonije, učestvuju Srbija i Litvanija. Prvu utakmicu na turniru Crna Gora odigraće u srijedu 6. aprila, protiv Litvanije.

- Realno je da možemo da igramo sa reprezentacijama Litvanije i Letonije. Trenutno smo najviše posvećeni Litvaniji, koja nam je prva utakmica na turniru. Mislim da su približnog kvaliteta kao i mi, sa par igračica koje odskaču. Nadam se da možemo da iskoristimo neke greške u njihovoj igri koje smo uočili tokom skautinga, kazao je Ivan Tatar.

Prvoplasirana ekipa u grupi izboriće pravo nastupa u Liga A, a tom rangu takmičenja nastupiće i najbolja drugoplasirana reprezentacija Lige B.

Raspored

6.april
10:00 - Litvanija - Crna Gora
15:00 - Srbija - Letonija

9.april
10:00 - Srbija - Litvanija
15:00 - Crna Gora - Letonija

12.april
12:00 - Crna Gora - Srbija
12:00 - Letonija - Litvanija