Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra od 18:30 časova igra protiv Italije, najjače reprezentacije u grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bez obzira na tu činjenicu, ,,sokoli“ ne pomišljaju na predaju.

- Sigurno da ne možemo da prijetimo Italiji, jer dobro znamo o kakvoj je selekciji riječ. To je skup igrača koji uglavnom igraju u Seriji A i Seriji B, ali ćemo svakako nastojati da nametnemo neku našu igru. Želimo da igramo otvoreno i da napadnemo rivala. Raduje me što su neki od ofanzivaca u dobroj formi i nadam se da će oni koji su u slabijoj formi, uz nosice ovog tima dati maksimum da stignemo do povoljnog rezultata, kazao je u razgovoru sa novinarima selektor Miodrag Vukotić.

Duel sa ,,azurima“ predstavlja veliki motiv za sve igrače.

- Ova utakmica privlači veliki broj menadžera, publike i nadam se da će nam i navijači pomoći. Igrali smo protiv kvalitetnih timova kao što su Švedska, Italija, Irska. Igrali smo dobro, stvarali dosta šansi, ali smo bodovno ostali kratki. Nadam se da ćemo smanjiti greške u odbrani, iskoristiti potencijal u napadu i da možemo da stignemo do povoljnog rezultata, dodao je Vukotić.

Aduti Crne Gore su Nikola Krstović i Nikola Janjić, koji će od subote biti priključeni ,,A“ selekciji.

- Spremili smo dobru postavu, možda će mnogi biti iznenađeni formacijom i sastavom i neke igrače na nekim pozicijama. Ono što je dobro jeste da imamo dosta veoma raspoloženih igrača, posebno prema napadu i uz određene korekcije u odbrani, vjerujem da ćemo djelovati dosta dobro u meču protiv Italije. Znamo o kakvom se rivalu radi, ali mislim da možemo napraviti podvig, poručio je Krstović.

Slično razmšilja i njegov imenjak Janjić.

- Očekuje nas najkvalitetniji protivnik iz našeg grupe. Radi se o igračima koji igraju u najjačim ligama, posebno u Seriji A, gdje su čak standardni i igraju po 90 minuta. Međutim, pokazali smo da imamo kvalitet, nosili se dobro sa svima, ali su naši rivali u pojedinim mečevima znali da kazne neke naše greške ili pad koncentracije u finišu. Mi smo i na gostovanju Italiji imali dobru igru, poraženi smo minimalnim rezultatom, a vjerujem da i u Podgorici možemo protiv istog rivala ostaviti dobar utisak. Ne treba poseban motiv kada igrate protiv takvih selekcija, istakao je budući fudbaler Osijeka.

Sjutrašnji meč na Gradskom stadionu u Podgorici sudiće četvorka iz Mađarske. Predvodiće je Balaš Berke, asistiraće mu Balaš Buzaš i Teodorus Georgiju, dok će četvrti sudija biti Bence Čonka.

Ulaz na tribine biće slobodan.