Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras posljednji trening uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Jermenije.

Uoči treninga na stadionu Vazgen Sargasjan na pitanja novinara odgovarali su selektor Miodrag Radulović i napadač „sokola“ Uroš Đurđević.

Selektor „sokola“ ističe da će duel sa Jermenijom poslužiti za pružanje šanse igračima koji su u pređašnjem periodu imali manje prilika za dokazivanje, kao i igračima koji su po prvi put dio nacionalnog tima.

- Ovo je utakmica za naše igrače koji su imali manju minutažu, kao i one koji su novi u nacionalnom timu. Želimo da ih provjerimo, da vidimo njihov kvalitet i mogućnosti u datom trenutku. To je osnovni cilj. Međutim, nećemo zanemariti ni takmičarski i rezultatski aspekt meča, istakao јe Radulović.

Za razliku od ustaljene prakse prilikom gostovanja „sokoli“ su u Jerevan stigli dva dana ranije… Klimatska i vremenska razlika, prema riječima Radulovića, glavni su razlog ranijeg golaska u Jermeniju.

- Upravo iz tog razloga smo i došli ranije, da se igrači aklimatizuju na ovdašnje prilike na temperaturu, razliku u vremenskoj zoni… Nadam se da smo uspjeli i što se tiče tog aspekta spremno dočekujemo utakmicu, dodao je selektor „sokola“.

Reprezentacija Crne Gore vraća se u Jerevan nakon šest godina i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Poraz od domaćina će, smatra selektor našeg nacionalnog tima, biti motiv više da se ostvari dobar rezultat.

- Pamtimo neke poraze iz prošlosti ovdje u Jermeniji. Sjećate se da je A selekcija izgubila 2016. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prije toga i mlada reprezentacija 2011. godine. Imamo negativan bilans gostovana u Jerevanu, tako da ćemo se truditi da to ispravimo, kaže Radulović.

Stručni štab prikupio je sve informacije o narednom protivniku ali će fokus biti na igri i izdanju našeg tima.

- Imam dosta informacija o Jermeniji, ali fokusirani smo na sebe. Kaparoš će tražiti zamjenu za Mikhtarijana, isprobaće neke nove momke, ali mi imamo svoj plan i probaćemo da ga realizujemo. Važno nam da dobijemo sliku na koga možemo da računamo u junu kada kreće novo izdanje Lige nacija. Tada ćemo imati četiri utakmice za deset dana, a moramo računati na povrede i bolesti igrača, na klupski kalendar koji će biti jako naporan do kraja sezone. Sve treba uzeti u obzir i zato težimo da oformimo grupu od 30 fudbalera koji će u svakom momentu moći da pomognu reprezentaciji. Važne su i neke druge stvari, a to je pravljenje atmosfere pred takmičarske izazove od ljeta. Da biste to postigli, bitan je rezultat, zaključio je Radulović.

Napadač našeg nacionalnog tima Uroš Đurđević ističe da je za njega ekipni učinak uvijek ispred individualnog.

- Sigurno јe da bi mnogo značio gol u reprezentaciјi kao i svakom napadaču, ali kao i u klubu, tako i ovdјe, uviјek ekipu stavljam na prvo mјesto. Sa dobrim igrama doći će i golovi, siguran sam u to. Ove utakmice znače puno, јer za mene priјateljske utakmice ne postoјe. U svakom meču želim da pobiјedim, samo što se ovi priјateljski susreti ne boduјu. Mislim da će nam mnogo značiti dviјe provјere protiv dviјe dobre reprezentaciјe, rekao je napadač „sokola“.

Đurđević vjeruje da grupa igrača koja je doputovala na duel sa Jermenijom može da pokaže mnogo…

-Poznaјem par igrača Јermeniјe, protiv јednog sam nedavno i igrao. Radi se o štoperu Haroјanu, koјi nastupa za Kadiz, a igrali smo protiv njih u Kupu. Imaćemo danas video analizu, da ih upoznamo јoš bolje i siguran sam da ćemo spremno dočekati današnji susret – rekao јe Uroš Đurđević, napadač crvenih. Možemo puno, to su igrači koјi su u ovom trenutku naјspremniјi. S druge strane, već u ponedјeljak igramo protiv Grčke i bićemo јači za igrače koјi će se u međuvremenu priključiti. Mislim da imamo realne šanse da ostvarimo dobar rezultat, zaključio je Đurđević.

Duel Jermenije i Crne Gore igra se u četvrtak, 24. marta an stadionu Vazgen Sargasjan sa početkom u 20:00 časova po lokalnom, odnosno 17:00 sati po srednjeevropskom vremenu.