Mlađa pionirska reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale renomiranog memorijalnog turnira "Franko Galini" koji se od 1999. godine održava u italijanskoj provinciji Prodenone. U prijepodnovnom terminu, naša selekcija je remizirala bez golova sa Udinezeom, što joj je donijelo plasman u četvrtfinale, gdje je u popodnevnom terminu nakon  boljeg izvođenja jedanaesteraca izborila polufinale. Meč je u regularnom toku završen bez golova.

U prvoj utakmici, koja je odličivala o prvom mjestu u grupi, "sokoli" su odigrali bez golova protiv snažnog Udinezea. Selektor Sava Kovačević od početka je ukazao povjerenje Kordiću, Vicu, Markoviću, Šarkiću, Prančiću, Kaluđeroviću, Čađenoviću, Kosoviću, Jovanoviću, Krstoviću, Grboviću, dok su u drugom poluvremenu igrali Krivokapić i Nedović. Bez obzira što je završena najnepopularnijim rezultatom, utakmica je bila izuzetno uzbudljiva pa su mreže mirlovale samo zahvaljujući fantastičnim partijama golmana oba tima. Na kraju se radovala naša ekipa, koja je izborila rezultat vrijedan četvrtfinala.

Naredna prepreka na putu ka finalu bila je Rumunija, koja je na impresivan način osvojila prvo mjesto u svojoj grupi sa tri pobjede i gol razlikom 13:0. Rumuni, doduše, ni protiv Crne Gore nisu primili gol, ali je naša selekcija zahvaljujući sjajnoj igri u defanzivi uspjela da neutrališe sjajan napad favorizovanog protivnika. Meč je odlučen u jedanestercima tokom kojih je zablistao naš golman Kordić, koji je odbranio dva pokušaja protivnika i odveo naš tim u polufinale. Kovačević je i na drugoj utakmici igrao sa istim sastavom - počeli su Kordić, Vico, Marković, Šarkić, Prančić, Kaluđerović, Čađenović, Kosović, Jovanović, Krstović i Grbović, dok su šansu u nastavku dobili Krivokapić i Nedović.

Turnir "Franko Galini" završava se danas. U prijepodnevnom terminu biće odigrane polufinalne utakmice, a naša selekcija igraće protiv prošlogodišnjeg finaliste Atalante. U drugom finalu sastaće se Rapid iz Beča i Empoli, koji je u četvrtfinalu bio bolji od aktuelnog šampiona, beogradskog Partizana. Finalni meč igra se u popodnevnom terminu.