Fudbaleri Crne Gore počeli su danas pripreme za prijateljske utakmice sa Jermenijom i Grčkom.

Uprkos kadrovskim problemima, selektor Miodrag Radulović je optimista uoči predstojećih duela.

- Imamo jasno razrađen plan sa cijelu godinu, a tako i za ove dvije utakmice koje su pred nama. Njegova realizacija zavisi od kovid režima i zdravstvenog biltena igrača. Već sada znamo da Jovetić neće biti na raspolaganju za gostovanje u Jerevanu. Priključiće se ekipi nakon duela sa Jermenijom. Takođe, ni Vešović neće putovati sa nama zbog poznatih odnosa Jermenije i Azerbejdžana, gdje on nastupa. Vidjećemo kakva će biti situacija sa Šćekićem koji nema nikakve simptome, ali je pozitivan na testu za koronu. Dalje, sigurno neće biti Hakšabanovića koji je promijenio tim i ima administrativnih problema. Neće biti ni Mugoše, koji igra u Južnoj Koreji i morao bi da bude u karantinu zbog kovid protokola. Đurđević će igrati samo prvi meč. Spisak će biti proširen za još šest fudbalera iz naše lige. Problema opet ima dosta, ali probaćemo da ispravimo neke stvari koje nisu bile dobre, a da ono što je pozitivno - podignemo na još veći nivo, rekao je Radulović na brifingu sa predstavnicima medija.

Radulović je ranije pozvao nekoliko debitanata. Prvi put u nacionalnom timu biće defanzivac Tenerifa Nikola Šipčić, kao i golman Barselone - Lazar Carević.

- Utakmice sa Jermenijom i Grčkom su prilika da reprezentacija ponovo bude na okupu. Planirali smo da isprobamo neke nove taktičke zamisli, kao i da igrači koji su prvi put sa nama opravdaju povjerenje stručnog štaba. Imaće priliku da osjete atmosferu i pojačaju konkurenciju u nacionalnom timu. Želja nam je da proširimo roster za jun kada kreće takmičenje u Ligi nacija, dodao je Radulović.