Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore porazom od Italije završila je nastup u Glavnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je pružila jak otpor favorizovanom rivalu, koji je do pobjede došao golovima Antonija Iskgra i Masima Mentastija.

- Iako smo u meču sa Italijom imali šansu da pobjedom izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, u tome nijesmo uspjeli. Oni su bili bolji rival i zasluženo su slavili. Mi smo odigrali koliko smo mogli u ovom trenutku i ja igračima nemam što da zamjerim. Jedna pobjeda na ovako jakom turniru u konkurenciji Italije, Turske i Holandije je dobar rezultat za nas, kazao je selektor Sveto Ljesar.

 

Crna Gora - Italija 0:2

 

Dvorana ,,Lutfulah Aksungur“, Adana.

Sudije: Antonios Adamopulos (Grčka), Besart Ismajli (Kosovo), Aslan Galajev (Kazahstan).

Strijelci
0:1 - Iskgro 8', 0:2 - Mentasti 28'

Žuti kartoni
Lolović - Crna Gora
Isgro - Italija

Crna Gora: Irhad Popović, Srđan Petrušić, Kenan Tafić, Lazar Kostić, Arnes Lolović. Igrali su još: Luka Knežević, Srđan Drašković, Nemanja Nenezić, David Puletić, Miloš Koprivica, Nikola Mijušković, Pavle Vukčević.

Selektor: Sveto Ljesar.

Italija: Denis Bertod, Nikolo Pjeri, Sminone De Feliće, Gabrijel Paceti, Fad Jamul. Igrali su još: Lorenco Marseviđi, Masimo Mentasti, Leonardo Skavino, Franćesko Vitale, Lukas Ešler, Antonio Iskgro, Tomazo Ansaloni.
Selektor: Masimilijano Belarte.