Kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je pobjedu rezultatom 2:1 u prvom prijateljskom duelu sa Sjevernom Makedonijom.

,,Sokoli” su trijumfa došli iako su do finiša utakmice gubili sa 1:0, međutim, u posljednjih sedam minuta napravili su preokret i tako konkretizovali inicijativu koju su imali praktično od vodećeg pogotka Sjeverne Makedonije.

- Odigrali smo odličnu utakmicu i kao nagrada je stigla pobjeda u samom finišu. I pored rezultatskog deficita praktično od početka utakmice, momci su vjerovali da mogu do pobjede. Uspjeli smo da stvorimo dosta šansi za gol koje nismo realizovali, promašili čak i penal, ali pokazali smo da imamo karakter da preokrenemo rezultat. Za dva dana nas ocekuje nova utakmica protiv istog rivala, u kojoj će šansu dobiti svi koji danas nisu igrali, kazao je selektor Goran Perišić.

Meč na Trening kampu FSCG praktično je otvoren idealnom šansom za vođstvo Crne Gore. U 8. minutu Lazar Šekularac fauliran je u šesnaestercu gostiju, međutim, Vasilije Adžić je pogodio prečku iz jedanaesterca.

Samo pet minuta kasnije uslijedila je kazna za taj promašaj, kada je Andrej Velkov sjajno izveo slobodan udarac sa nešto manje od 20 metara.

Uprkos rezultatskom zaostatku, ,,sokoli” su nastavili da napadaju. U 31. minutu Marko Šćepanović je šutirao preko gola sa desetak metara, a u još boljoj poziciji biuo je četiri minuta kasnije, kada mu je majstorski asistirao Adžić. Ipak, golman Slave Vrgov je odbranio taj šut.

Sjajan pokušan imao je i Andrej Camaj u 40. minutu iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali je lopta završila malo pored gola.

U nastavu je takođe viđena incijativa naše selekcije. U 50. minutu Šćepanović je pokušao glavom, da bi nakon toga odbijenu loptu Marko Perović poslao preko gola.

Mnogim napadima Crne Gore falio je tačan završni pas, sve do 84. minuta, kada je Bodin Tomašević, poslije kornera, sjajno glavom zatresao mrežu gostiju.

Konačan rezultat postavio je Lazar Maraš u 89. minutu. Ispratio je jednu povratnu loptu, koju golman gostiju nije uhvatio na pravi način i bez problema je poslao u mrežu za preokret i pobjedu.

Crna Gora i Sjeverna Makedonija drugi prijateljski meč odigraće u četvrtak, sa početkom u 11 časova na Trening kampu FSCG.

 

Crna Gora - Sjeverna Makedonija 2:1

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Lazar Čađenović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Velkov 13’, 1:1 - Tomašević 84’, 2:1 - Maraš 90’

Žuti kartoni
Maraš, Adžić, Tomašević - Crna Gora
Kiku - Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Ivan Božinović, Lazar Maraš, Bodin Tomašević, Miloš Vračar, Marko Perović, Vasilije Adžić, Lazar Šekularac (od 70. Bojan Damjanović), Danilo Vukanić (od 46. Stefan Đukanović), Andrija Bulatović (od 79. Nemanja Radević), Andrej Camaj (od 46. Andrija Skrobanović), Marko Šćepanović (od 61. Marko Tadić).
Selektor: Goran Perišić.

Sjeverna Makedonija: Slave Vrgov, Genc Kiku, Andrej Velkov, Darko Sekovski (od 46. Valdet Jakupi), Anes Meljiči, Nikola Stojkovski, Danijel Kocev (od 66. Stefan Mladenovski), Martin Jovanović, Bebi Islami (od 79. Dario Jakimovski), Muhamed Elmas (od 79. Nikola Manojlov), Fljakron Memiši (od 46. Numan Ajetović).
Selektor: Vujadin Stanojković.