Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore upisaće sjutra prvi, istorijski nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Bosni i Hercegovini.

Tog dana će ekipa Mirka Marića igrati sa velesilom Holandijom, u prvom kolu turnira, koji se igra u Portugalu, a na kojem, pored domaćina, učestvuje i Italija.

Sve sama elita ženskog fudbala na Starom kontinentu, do koje je Crna Gora došla u septembru prošle godine, u prvoj rundi kvalifikacija. Tada je ubjedljivo osvojila turnir u Albaniji i obezbijedila mjesto među najboljim selekcijama.

Sa turnira u Portugalu prvoplasirani tim će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, dok će se posljednjeplasirana ekipa sljedeći kvalifikacioni ciklus čekati u Ligi B, u grupi slabije rangiranih reprezentacija.

- Jasno je da kao autsajderi dolazimo na ovaj turnir. Za nas je, prije svega, veliki uspjeh što smo došli do prilike da igramo na ovom nivou. Djevojkama sam rekao da smo, igrama na prethodnom turniru, zaslužili ovakvu priliku i da sve ovo nije slučajno. Trudićemo se da pružimo što jači otpor svim reprezentacijama, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno. Radili smo dobro na pripremama, nadam se da ćemo biti dostojan protivnik ostalim ekipama na turniru, poručio je selektor Marić.

Crnu Goru će na turniru u  Portugalu predstavljati 21 igračica - golmani: Jovana Žugić (Ekonomist), Ajša Kalač (Danilovgrad); odbrana: Tanja Malesija, Andrea Vukadinović, Anastasija Bulić, Slavica Krstevska (Danilovgrad), Mia Baturan, Vlada Milović (Mladost 2015), Jelena Nikčević (Ekonomist); vezni red: Lidija Stanić (Breznica), Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Ana Krivokapić, Katarina Čađenović (Danilovgrad); napad: Maša Tomašević, Anastasija Rakočević (Danilovgrad), Tatjana Osmajić, Lelja Bambur (Breznica), Larisa Đurković, Mia Vukčević (Mladost 2015), Nađa Doknić (Ekonomist).

Raspored

16.mart
12:00 - Holandija - Crna Gora
16:00 - Italija - Portugal

19.mart
12:00 - Holandija - Italija
16:00 - Portugal - Crna Gora

22.mart
16:00 - Crna Gora - Italija
16:00 - Portugal - Holandija