Pionirska reprezentaicija Crne Gore odigrala je prve mečeve na memorijalnom turniru Franko Galini koji se igra u italijanskom gradiću Portenone. 

U prvom meču na turniru koji su naši pioniri odigrali u prijepodnevnim časovima, savladana je ekipa lokalnog kluba Futuro Giovani. Izabranici Save Kovačevića slavili su pobjdu rezultatom 4:1. 

Naša selekcija je bila mnogo bolja od protivnika, što je rezultiralo sa četri pogotka. Mrežu protivnika tresli su Krivokapić, Grbović, Kosović i Boljević. 

Selektor Kovačević u startnu postavu za meč sa ekipom Futrus uvrstio je Kordića, Vica, Markovića, Kaluđerovića, Prančića, Nedovića, Jovanovića, Kosovića, Krivokapića, Krstovića i Grbovića. U nastavku susreta Krivokapića je zamijenio Boljević.

U drugom meču dana pioniri Crne Gore odmjerili su snage sa ekipom Donaleto, koja je u prijepodnevenom programu pružila izuzetno snažan otpor Udinezeu. Kovačevićevi izabranici upjeli su da nadoknade gol zaostatka i upišu pobjedu rezultatom 2:1.

Pogotke za našu selekciju postigli su Krivokapić i Grbović u finišu susreta.

Naši pioniri meč sa Donatelom zaopčeli su u sljedećem sastavu: Kordić, Vico, Marković, Baošić, Prančić, Nenezić, Jovanović, Kosović, Boljević, Krstović i Grbović. U drugom poluvremenu susreta u igru su ušli Nedović, Krivokapić, Čađenović i Karadžić.

Naša reprezentacija nalazi se na korak od osvajanja prvog mjesta u grupi. U sjutrašnjoj utakmici sa ekipom Udinezea “sokolićima” je potreban bod da bi sačuvali lidersku poziciju i nastavili takmičenje sa pobjednicima ostalih grupa. U slučaju povoljnog ishoda u poslepodnevnim časovima četa Save Kovačevića sastaće se sa reprezentacijom Rumunije u borbi za plasma u polufinele turnira.