Još jedan derbi Telekom 1.CFL pripao je fudbalerima Sutjeske.

U 24. kolu, Nikšićani su kao gosti savladali Dečić rezultatom 2:0, pa sada imaju 13 bodova više od drugoplasirane Budućnosti, koja ima meč manje.

Duel u Tuzima Sutjeska je ovjerila zahvaljujući autogolu Džonatana Drešaja u 37. minutu i pogotku Marka Matanovića u 78. Zanimljivo, bila je ovo prva gostujuća pobjeda Sutjeske nad Dečićem poslije devet godina.

Do tri boda stigla je i Budućnost protiv posljednjeplasirane Zete - 2:1. Uprkos ranom isključenju Anta Babića, domaćin je u vođstvo stigao u 55. minutu, kada je mrežu Zete zatresao Andrija Ražnatović. Golubovčani su uzvratili u 63, ali je deset minuta Igor Ivanović vratio prednost svojoj ekipi i postavio konačan rezultat.

Važne pobjede u borbi za izlazak na međunarodnu scenu upisala je Iskra protiv Petrovca. U Danilovgradu su strijelci bili Balša Sekulić u 41. i Ilija Tučević u 61. minutu.

Meč bez golova odigrali su Rudar i Mornar na terenu Trening kampa FSCG, dok je Jezero bilo ubjedljivo protiv Podgorice - 4:0. Aldin Adžović i Rodrigo Faust donijeli su prednost od dva gola već do odlaska na odmor, zatim je precizan bio i Veljko Radenović, a bi meč bio zaključen autogolom Luke Bulatovića u 89. minutu.

Rezultati

Jezero - Podgorica 4:0
Adžović 12', Faust 36', Radenović 58', Bulatović (ag) 89'

Rudar - Mornar 0:0

Budućnost - Zeta 2:1
Ražnatović 55', Ivanović 73' - Đurović 63'

Dečić - Sutjeska 0:2
Drešaj (ag) 37', Matanović 78'

Iskra - Petrovac 2:0
Sekulić 41', Tučević 61'