Fudbaleri Rudara savladali su Budućnost u derbiju 24.kola T-Com 1. CFL i povećali predonost na tabeli u odnosu na današnjeg protivnika na šest bodova. Mogren je golovima Petra Grbića došao do pobjeu u gradskom derbiju sa ekipom Petrovca, dok je Grbalj slavio na gostovanju u Nikšiću.

Rudar – Budućnost 2:1
Uoči derbija prvenstva fudbaleri Rudara bili su pod velikim pritiskom. Nakon derbija lakše dišu jer imaju velikih šest bodova prednosti u odnosu na današnjeg rivala i jedinog konkurenta u borbi za titulu ekipu Budućnosti.

Pljevljaci su postavili neprobojna bedem pred svojim golom, na sredini imali više kreacije od protivnika a u napadu dovoljno koncentracije da dva puta pogode metu. Budućnost, sa druge strane, nije ličiča na ekipu koja je u subotu postigla četiri gola, pa je samo jedna lopta odsjela u mreži protivnika i to u samom finišu.

Pobjedu Rudara najavio je Predrag Brnović u 15.minutu susreta – vezista domaćih preciznim udarcem poslao je u mrežu loptu koju je nakon udarca Usnija odbio golman Radulović. Sredinom drugog dijela kapiten i najboljih igrač tima iz Pljevalja, Predrag Ranđelović duplirao je prednost svog tima, što je bila nedostižna prednost za goste iz Podgorice. Budućnost je do kraja susreta uspjela da smanji prednost pogotkom Slobodana Mazića u 87.minutu.

Sutjeska – Grbalj 0:2
Tim iz Radanovića odigrao je kraj Bistrice jednu od najboljih partija ove sezone. Izabranici Saše Petrovića nadvisili su Nikšićane u svim segmentima igre i upisali zasluženu pobjedu. Imala je i Sutjeska svojih prilika, ali izabranici Nikole Rakojevića nisu uspjeli da probiju protivničku odbranu.

Grbljani su dobru igru krunisali pogotkom u 23.minutu – mrežu domaćina pogodio je Raduović. Gosti su nastavili sa napadima ali je Sutjeska mogla do poravnanja ali je kapiten Međedović bio neprecizan sa bijele tačke u 35.minutu. Konačan rezultat susreta postavio je Nikezić u poslednjem minutu susreta.

Petrovac – Mogren 1:2
Mogren je opravdao ulogu favorit u duelu sa gradskim rivalom. Izabranici Dejana Vukićevića iskoristili su svoje prilike, postigli dva pogotka koja su im bila dovoljna da upišu treću uzastopnu pobjedu. Petrovac je pružio snažan otpor akutelnom šampionu, pogotovo u prvom dijelu susreta.

Fudbaleri Petrovca u prvoh pola sata igre stvorili su četri veoma povoljne prilike, ali nisu uspjeli da pogode metu. Kazna za promašaje stigla je u 40.minutu – odlično izveden kontranapad Mogrena u pogodak je pretvorio Petar Grbić. U 80.minutu susreta mladi reprezentativac Crne Gore još jednom je pogodio metu i duplirao prednost svog tima, da bi tri minuta prije kraja susreta Božo Milić postigao jedini pogodak za domaće.

Berane – Lovćen 1:0
Fudbaleri Berana uspjeli su da u duelu sa Lovćenom upišu prvu pobjedu pred svojom publikom nakon 13.kola i gostovanja Dečića. Minimalnu pobjedu Berancima obezbijedio je Marko Lalević pogotkom u 62.minutu susreta.

Kom – Dečić 1:0
Kom je upisao drugu pobjeu u nastavku šampionata. Tim sa Zlatice u 24.kolu upisao je minimalac u odmjeravanju snaga sa Dečićem. Veoma važne bodove u borbi za opstanak ekip Koma obezbijedio je Nelević koji je protivničku mrežu zatresao u 33.minutu susreta. Poslednjeplasirana ekipa šampionata sada zaostaje četri boda za Mornarom i Petrovcem, koji se nalaze na pozicijama koje vode u baraž.

Mornar – Zeta 0:0
Fudbaleri Mornara uspjeli su da ostanu neporaženi u duelu sa najefikasnijom ekipom u nastavku šampionata. Ekipa iz Golubovaca, koja je ostvarila pet uzastopnih pobjeda, upisala je drugi uzastopni remi. Bod u duelu sa Zetom omogućio je Baranima da se izjednače sa ekipom Petrovca, pa sada dijele deseto mjesto na tabeli.

Rezultati:
Rudar – Budućnost 2:1
1:0 – Brnović 15’
2:0 – Ranđelović 67’
2:1 – Mazić 87’

Sutjeska – Grbalj 0:2
0:1 – Radulović 23’
0:2 – Nikezić 90’

Petrovac – Mogren 1:2
0:1 – Grbić 40’
0:2 – Grbić 80’
1:2 – Milić 87’

Berane – Lovćen 1:0
1:0 – Lalević 62’

Kom – Dečić 1:0
1:0 – Nelević 33’

Mornar – Zeta 0:0