Centar za edukaciju trenera FSCG u periodu od 18. do 24. decembra realizovao je I semestar za IV generaciju polaznika za sticanje UEFA ,,PRO“ licence, a u sklopu tog semestra i redovni godišnji seminar produženja UEFA ,,Pro“, ,,A“ i ,,B“ licence.

Tokom sedam radnih dana završen je izuzetno zahtjevan program elaboracijom tema kroz teorijske i praktične vježbe.

Osim stalnih domaćih predavača, dr Nika Raičkovića, dr Nikole Rakojevića, Borisa Ljutice, dr Predraga Maraša, prof Radoja Novovića, dr Koste Goranovića, realizaciju tema i iskustava predstavili su i predavači po pozivu iz FS Srbije i NFS BiH.

Profesor Marko Vukotić se obratio polaznicima sa temom koja tretira ishranu - suplementaciju u sportu, što je jedna od novina u programu.

Ispred FS Srbije i njihovog Centra za edukaciju trenera polaznicima su se obratili Dalibor Zorko i Miloš Veselinović. Ispred NFS Bosne i Hercegovine i njihovog Centra za edukaciju trenera, predavanja je realizovao prof dr Munir Talović, direktor CET NFSBiH. Ovi predavači predstavili su teme i iskustva koja tretiraju fudbalsku metodologiju i filozofiju iz njihovih centara za edukaciju.

Panel gosti IV generacije za sticanje UEFA ,,PRO“ licence bili su i dva naša, šef stručnog štaba FK Dečić  Miljan Radović i šef stručnog štaba FK Budućnost Aleksandar Nedović, dok šef stručnog štaba FK Sutjeska Milija Savović iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati trenerskom panelu.

Osim polaznika IV generacije za sticanje UEFA ,,PRO“ licence, predavanja je 23. i 24. decembra pratio i veliki broj trenera koji su bili u obavezi da produže svoje UEFA ,,B“, UEFA ,,A“ i UEFA ,,PRO“ licence.

Seminar produženja licence otvorio je direktor Centra za edukaciju trenera FSCG dr Niko Raičković i sa sekretarom i edukatorom CET FSCG Borisom Ljuticom imao izlaganje o aktivnostima Centra za edukaciju trenera FSCG u tekućoj godini.

Polaznici su imali priliku da saslušaju i obraćanje selektora U-15, U-17, U-19, U- 21 kao i selektora A reprezentacije Crne Gore, koji su u interakciji sa kandidatima predstavili specifičnost rada u reprezentativnim selekcijama FSCG i imali mogućnost da u direktnoj komunikaciji iznesu svoje mišljenje i postave pitanja na navedena izlaganja.

Direktor Kancelarije za omladinski fudbal Mojaš Radonjić je predstavio je aktivnosti kancelarije za 2021. godinu, kao i diskutovao sa trenerima o trenerskom radu u klupskim mlađim selekcijama, kao i budućim koracima razvoja mlađih selekcija u Crnoj Gori. 

Seminaru produženja UEFA licenci prisustvovalo je oko 130 trenera svih nivoa, a sve aktivnosti tokom trajanja oba seminara realizovane su u Tivtu u hotelu „Palma“, kao i na terenima FK Arsenal iz Tivta.