Treneri i kapiteni klubova Telekom 1. CFL, Komisija za ženski i omladinski fudbal odabrali najbolje pojedince u 2021. godini...

Golgeterka bjeloruskog Minska i našeg nacionalnog tima Armisa Kuč proglađena je za najbolju igračicu Crne Gore u 2021. godini i prva je fudbalerka kojoj je pripalo ovo priznanje. Na predlog selektora ženskih selekcija u konkurenciji za igračicu godine našle su se Armisa Kuč, Slađana Bulatović i Darija Đukić pa je u glasnju članova Komisije za ženski fudbal Kuč dobila 23 boda, šest više od drugoplasirane Bulatović.

- Iskoristila bih priliku da se zahvalim Fudbalskom savezu Crne Gore na ovom priznanju. Igrati za reprezentaciju Crne Gore je velika čast i odgovornost, ostvarenje sna koji i dalje traje. Zahvalila bih se porodici, stručnom štabu i saigračicama iz reprezentacija, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Svim građanima Crne Gore želim mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u Novoj godini, rekla je Armisa.   

U konkurenciji fudbalera godinu je obilježio Stefan Savić – defanizvac „sokola“ i madridskog Atletika dobio je 96 glasova od strane kapitena i trenera klubova Telekom 1. CFL. Zamjenik kapitena našeg nacionalnog tima po peti put je proglašen za najboljeg igrača Crne Gore.

- Velika mi je čast što sam peti put najbolji igrač Crne Gore. U godini u kojoj sam osvojio Kup Španije, došla je i ova nagrada, koja je kruna veoma uspješne sezone koja je iza mene. Takođe, ova nagrada ima posebno mjesto u mom srcu jer dolazi od fudbalskih radnika iz moje zemlje. Nastojaću da svojim igrama doprinesem da jednog dana zaigramo na nekom od velikih svjetskih takmičenja. Svim građanima Crne Gore želim srećne božićne i novogodišnje praznike, istakao je fudbaler Atletika. 

Godinu u Telekom 1. CFL obilježili su Draško Božović i Milija Savović – vezista koji je u 2021. godini branio boje Budućnosti i Dečića drugi put zaredom je najbolji igrač nacionalnog šampionata, dok je mladi stručnjak laskavo priznanje zaslužio obavljajući fundkciju šefa štaba u ekipama Jezera i Sutjeske.

Kapiteni i treneri klubova Telekom 1. CFL dodijelili su Drašku Božoviću 64 doba, drugoplasirani Igor Ivanović imao je 39, dok je Miloš Raičković zauzeo treće mjesto sa 21 bodom.

- Moram da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam i drugu godinu zaredom izabran za najboljeg igrača lige. Zahvalan sam trenerima i kapitenima koji su glasali za mene, a posebna zahvalnost saigračima iz Budućnosti i Dečića, trenerima Mladenu Milinkoviću i Miljanu Radoviću, kao i njihovim pomoćnicima. U ovoj godini bilo je mnogo dobrih, ali i nekih loših momenata, a sigurno da ću pamtiti one lijepe, kao što su osvajanje duple krune i povratak u reprezentaciju. Porodica je mi je bila najveća podrška, tako da njima ide i najveća zahvalnost. Na kraju, svim bih poželio srećne novogodišnje i božićne praznike, kazao je Božović. 

Milija Savović je od kolega trenera klubova koji se takmiče u Telekom 1. CFL dobio 31 bod i osvojio priznanje za najboljeg trenera ispred Miljana Radovića iz Dečića sa 26 bodova i Aleksandra Nedovića iz Budućnosti, koji je dobio 14 bodova.

- Želim da se zahvalim svim kolegama koji su glasali za mene. Obzirom da sam ove godine radio u dva kluba, u Jezeru i Sutjesci, želio bih da se zahvalim ljudima iz tih klubova sa kojima sam sarađivao, ljudima iz stručnih štabova i pomoćnicima. Posebna zahvalnost igračima oba kluba, jer bez njih ova nagrada ne bi mogla biti u mojim rukama, istakao je strateg Sutjeske. 

Najperspektivniji igrači u 2021. godini, prema izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG, su vezista Sutjeske Nikola Janjić (2002. godište), napadač Budućnosti Lazar Mijović (2003. godište) i ofanzivni vezista podgoričkih „plavo-bijelih“ Viktor Đukanović (2004. godište).

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala, drugu godinu zaredom, pripala je Aleksandru Obradoviću koji sa velikim uspjehom brani boje KMF Titograd i reprezentacije Crne Gore.

Osim Stefana Savića, petostrukog dobitnika nagrade, trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša (jedan) i Stefan Mugoša (jedan).

Kompletne rezultate izbora tradicionalnog izbora najboljih i nauspješnijih možete pogledati OVDJE.

Snimak emisije Najbolji i najuspješmniji u 2021. godini možete pogledati na našoj zvaničnoj Internet stranici, Facebook i Instagram profilima.