Fudbaleri Sutjeske remizirali su sa Mornarom (2:2) u 18. kolu Telekom 1.CFL, pa sada imaju šest bodova više od Budućnosti, koja je u derbiju ove runde savladala Petrovac sa 2:1.

Barani su u Nikšiću poveli nakon samo tri minuta igre. Petar Grbić je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je nakon toga došla do Boška Guzine, koji je doveo Mornar u vođstvo. U 29. minutu Sutjeska je poravnala zahvaljujući Novici Erakoviću. Uprkos šansama i jedne i druge ekipe u nastavku, rezultat se nije mijenjao.

Budućnost je iskoristila rezultat iz Nikšića i smanjila zaostatak za liderom. Petrovac je poveo u 33. minutu - najbolji strijelac lige Marko Miličković udarcem sa ivice šesnaesterca postigao je 10. gol ove sezone. Budućnost je izjednačila u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog dijela prelijepim pogotkom Luke Mirkovića. Nakon sedam minuta igre u nastavku, Podgoričani su preokrenuli. Strijelac je bio Viktor Đukanović. Petrovac je u finišu utakmice pogodio prečku.

Iako je gubio sa 2:0, Dečić je u duelu sa Podgoricom uspio da osvoji bod - 2:2. Podgorica je povela u 20. minutu sjajnim golom Andreja Bajovića, da bi na 2:0 povisio Admir Adrović iz jedanaesterca u 35. minutu. Dečić je do prvog gola stigao u 88. minutu, kada je Iljir Camaj pogodio sa 11 metara. U trećem minutu sudijske nadoknade Mario Tući je postigao gol za konačan rezultat.

Remi je viđen i u duelu Rudara i Jezera - 2:2. Pljevljali su dva puta vodili (Dušan Živković i Vuk Striković), a Jezero dva puta stizalo do izjednačenja (Mamadu Mendi i Aldin Adžović).

Duel Iskre i Zete odložen je zbog kiše koja je natopila teren u Danilovgradu.

Rezultati

Sutjeska - Mornar 1:1
Eraković 29' - Guzina 3'

Rudar - Jezero 2:2
Živković 26', Striković 49' - Mendi 37', Adžović 82'

Budućnost - Petrovac 2:1
Mirković 45'+4, Đukanović 53' - Miličković 33'

Dečić - Podgorica 2:2
Camaj 88', Tući 90'+3 - Bajović 20', Adrović (p) 35'

Iskra - Zeta odloženo