Stručno vijeće Centra za edukaciju trenera FSCG, na sjednici održanoj 2. decembra 2021. godine, izvršilo je odabir kandidata za upis u četvrtu generaciju polaznika programa edukacije za sticanje UEFA „Pro“ licence.

Vijeće je prilikom odabira kandidata dalo prednost trenerima sa dobijenom visokom ocjenom na polaganju za UEFA ,,A“ licencu, trenerima sa crnogorskim državljanstvom, trenerima sa UEFA „A“ licencom koji su najmanje godinu radili u seniorskom fudbalu i koordinatorima Telekom 1.CFL.

Od 74 pristigle prijave sa validnom dokumentacijom, na školovanje četvrte generacije upisano je 20 kandidata, od kojih je 17 trenera iz Crne Gore i tri trenera sa državljanstvom druge države.

Na školovanje za UEFA „Pro“ licencu upisani su: Srđan Kljajević, Savo Pavićević, Vladimir Božović, Boban Aković, Slaven Kovačević, Ivica Ćulafić, Petar Gušić, Sead Babača, Petar Kasom, Zoran Tripković, Zdravko Jauković, Nusret Muradbašić, Dušan Ivanović, Željko Mrvaljević, Igor Lukovac, Predrag Jovetić, Simo Medigović, Blažo Bulatović, Alen Tupajić i Dragan Šarac.

Navedeni kandidati su obavezni da 8. decembra 2021.godine u 12 časova obave razgovor i polože prijemni test iz jednog od pet zvaničnih UEFA jezika.

Prvi od osam planiranih seminara na edukaciji za UEFA „Pro“ licencu održaće se od 16. do 22. decembra 2021. godine, u hotelu „Palma“ u Tivtu.