Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Azerbejdžanu nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Protiv ekipe koju su već jednom savladale, Slađana Bulatović i ostale žele da vežu drugi trijumf zaredom. Prije tri dana upisan je trijumf nad Maltom (2:0), a evenetualna pobjeda u Bakuu bila bi četvrta u šest mečeva grupe E.

- Do pobjede na Malti stigli smo na pravi ,,takmičarski“ način, da tako kažem. Nijesmo odigrali na nekom nivou iz prethodnih mečeva, ali smo ipak zasluženo pobijedili, kazao je selektor Mirko Marić.

Duel sa Maltom već je arhiviran, sada je fokus na Azerbejdžanu. Krajem oktobra, Crna Gora je u Podgorici bila bolja od Azerbejdžana (2:0), a pobjeda je mogla biti i ubjedljvija.

- Već dva dana smo u Bakuu, spremamo se za utakmicu sa Azerbejdžanom i nadam se da smo se dobro odmorili za taj meč. Siguran sam da smo u ovom momentu kvalitetniji od Azerbejdžana, ali svakako da utakmicu moramo shvatiti najozbiljnije. Moramo zaboraviti i onih 2:0 u Podgorici, jer će ovo biti potpuno drugačiji meč. Vjerujem u djevojke i nadam se da možemo do pobjede, dodao je Marić.

Uzdanica u napadu Crne Gore biće Armisa Kuč, koja je postigla vodeći gol protiv Malte, a u prethodnom duelu sa Azerbejdžanom istakla se asistencijom za prvi pogodak na meč.

- Blagi smo favoriti protiv Azerbejdžana, ali ne smijemo se opustiti, već moramo biti na najvišem nivou tokom cijele utakmice. Znamo ih dobro, već smo ih jednom pobijedili, tako da ćemo i u ovoj utakmici ići na pobjedu, poručila je Kuč.

Utakmica na ,,Dalga areni“ počeće u 15 časova po našem vremenu. Sudijska četvorta dolazi iz Albanije, a predvodi je Emanuela Rusta. Asistiraće joj Erinda Kume i Mirjeta Sala, dok je uloga četvrtog sudije povjerena Soadi Tušaj.