Na tri meča 16. kola Telekom 1. CFL postignuto 15 pogodaka…  

Crnogorski derbi, duel Budućnosti i Sutjeske, donio je uzbudljiv fudbal, dosta lijepih akcija oba tima, četiri pogotka u prvom dijelu i dva u drugom. Nikšićani su imali dva gola prednosti, domaći „plavo-bijeli“ stigli do izjednačenja sa bijele tačke do odlaska na odmor, da bi u drugom dijelu podgoričani sa igračem manje nadoknadili gol zaostatka.  

Sutjeska je do prednosti došla nakon odlične akcije u kojoj su učestvovali Marković, Janjić i Jovović – prva dvojica su odigrala sjajan dupli pas nakon kojeg se mladi reprezentativac našao sam na lijevoj strani napada i sjajnim centaršutem po zemlji pronašao Jovovića koji je udarcem sa sedam metara pogodio metu. Tri minuta nakon prvog pogotka gosti su izveli još jednu sjajnu akciju koju je preciznim udarcem, nakon dodavanja Jovovića, krunisao Eraković.

U 29. minutu susreta defanzivac gostiju Drinčić zaustavio je u svom kaznenom prostoru Đukanovića i omogućio Raičkoviću da udarcem sa bijele tačke smanji zaostatak Budućnosti. Isti igrač je u sudijskoj nadoknadi vremena, nakon nesmotrenosti golmana Giljena, još jednom sa „kreča“ zatresao mrežu rivala.

Lider šampionata došao je do trećeg pogotka u 81. minutu nakon kornera i ubacivanja Jovovića – najvisočiji pred golom Dragojevića bio je rezervista Bubanja. Ipak, već u sljedećem napadu, domaći su odgovorili i preko Ražnatovića došli do novog izjednačenja.

Spektakularan meč viđen je i u Tuzima gdje su, uz osam pogodaka, bodove podijelili Dečić i Petrovac. Gosti su dva puta imali prednost, domaćin je uspio da dođe do preokreta,  da bi Petrovčani u finišu susreta uspjeli da dođu do boda.

Goleadu na Tuškom polju otvorio je Osmanović u 24. minutu, da bi samo tri minuta kasnije domaći došli do izjednačenja preko Vulaja. Početkom drugog dijela susreta Dečić je pogotkom Božovića došao do preokreta, ali je radost domaćih trajala samo dva minuta pošto je u 53. Miličković donio izjednačenje gostima. Isti igrač, ujedno i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Telekom 1. CFL, po drugi put je savladao Popovića i donio novu prednost ekipi iz Petrovca.

Drugi pogodak na meču u 78. minutu postigao je i Kristijan Vulaj za novo izjednačenje, dok je pet minuta kasnije Camaj po drugi put vratio prednost na stranu domaćina. Tačku na goleadu i konačan rezultat susreta postavio je Zaim Divanović u 89. minutu.

Duel Iskre i Mornara prekinut je nakon 31. minuta igre zbog nevremena i nepostojanja uslova za nastavak susreta. Odluka o terminu odgiravanja preostalog dijela susreta biće donijeta naknadno. 

Podgorica je minimalnim rezultatom slavila pobjedu na gostovanju Rudaru i smanjila zaostatak za Pljevljacima koji se nalaze na sedmom mjestu tabele Telekom 1. CFL. Izabranicima Nenada Vukčevića pobjedu i tri boda donio je Halil Muharemović u 68. minutu susreta.

Duel Jezera i Zete odložen je zbog smrti Mirze Đurđevića, prvotimca ekipe iz Plava. 

Rezultati

Budućnost – Sutjeska 3:3
Raičković (p) 29’, (p) 45’+3’, Ražnatović 83’ – Jovović 19’, Eraković 22’, Bubanja 81’

Dečić – Petrovac 4:4
Vulaj 47’, 78’, Božović 51’, Camaj 83’ – Osmanović 24’, Miličković 53’, 67’, Divanović 89’

Rudar – Podgorica 0:1
Muharemović 68’

Iskra – Mornar prekinuto u 31. minutu

Jezero – Zeta odloženo