Kadetska reprezentacija Crne Gora poražena je u prvom kolu prijateljskog međunarodnog turnira „Ulcinj 2010“. Mladi „sokoli“ su u najjužnijem gradu naše zemlje poraženi od Švajcarske sa 1:0.

Gosti su mnogo odlučnije ušli u utakmicu, pa su ovaj dio meča zasluženo riješili u svoju korist. Vrlo ofanzivan pristup isplatio se već u desetom minutu kada je napadač gostiju Korbaz sjajno „uhvatio“ centaršut sa desne strane i neodbranjivim „drop-kikom“ odlučio pobjednika. Švajcarci su odlaska na odmor stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je ovog puta naša odbrana izdržala.

U drugom poluvremenu viđena je potpuno drugačija situacija na terenu – Crna Gora je diktirala tempo i stvarala šanse, ali nije imala dovoljno koncentracije u završnici da izjednači rezultat. Agresivnom igrom „sokoli“ su ostvarili nadmoć na sredini terena i stvorili četiri odlične prilike za gol, od kojih su najbolje propustili Bošnjak i Batrović.

Naredni meč naša selekcija igra sjutra protiv Bugarske, takođe u 16 časova.

Turnir se završava u četvrtak, duelom Švajcarske i Bugarske.



Crna Gora - Švajcarska 0:1


Ulcinj – Stadion: „Olimpik“.
Gledalaca: 300.

Sudija: Mileta Šćepanović (Crna Gora).

Gol
0:1 – Korbaz 10’

Žuti kartoni
Kopitović, Savićević – Crna Gora

Crna Gora: Kordić, Raspopović, Čarapić (Višnjić), Kopitović, Kartal, Savićević, Bošnjak, Kovačević (Jeknić (Hočko)), Đalović, Batrović (Kostić), Đorđević.

Švajcarska: Sinjori (Salvi), Bruner (Untersi), Gulen, Matri (Regaci), Gudit, Frej, Tibolf (Adili), Korbaz, Šapi, Sijero (Ndongo), Selmani (Kelifi).