Iako je u većem dijelu utakmice igrala bolje i imala vođstvo, mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1.

,,Sokoli“ su na Grbavici ostali bez boda u posljednjem minutu utakmice, u kojoj su, pored vođstva, imali i potpunu kontrolu igre.

- U većem dijelu utakmice bili smo bolji, ali sami sebe kaznili. Igrali smo dobro, ali to nam nije donijelo rezultat na kraju. Bile su te dvije situacije kod njihovih golova, međutim, ne bih krivicu svaljivao na golmana, jer nije samo on igrao, nego još 15 igrača. Šteta sto nijesmo osvojili bodove ovdje, pogotovo nakon pobjede nad Irskom i dobrih igara prije toga. Rezultatski smo napravili korak unazad, nijesmo uspjeli da napravimo kontinuitet dobrih rezultata. Taj kontinuitet nam je potreban da bismo potvrdili kvalitet. U martu nastavljamo ciklus i nadam se da ćemo se vratiti u ritam, rekao je selektor Miodrag Vukotić.

Taktički gotovo perfektno prvo poluvrijeme odigrali su ,,sokoli“. U potpunosti su kontrolisali igru, uglavnom imali loptu u svom posjedu, a protivniku uskratili prostor za nešto konkretnije.

Iz takve situacije na terenu, naša selekcija imala je nekoliko opasnih situacija u zoni šuta, ali je nedostajao završni pas za stvaranje stopostotne šanse.

Ipak, bolja igra stigla je na naplatu u 42. minutu. Milan Vukotić je započeo akciju po lijevoj strani, zatim prebacio loptu na desni bok, gdje je sačekao Danilo Pešukić. Bek ,,sokola“ je centrirao za Krstovića, koji je glavom poslao loptu pod prečku gola domaćina.

Nikola Krstović je bio u šansi i u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je izblokiran u veoma dobroj poziciji za postizanje gola.

I drugo poluvrijeme krenulo je u sličnom ritmu, a Crna Gora kontrolisala je igru do 61. minuta. Onda se desio vjerovatno ključni momenat utakmice. Golman ,,sokola“ Danilo Nikčević loše je reagovao pri ispucavanju, izblokirao ga je Amar Memić i onda rutinski postigao izjednačujući gol.

Dva minuta kasnije Nikola Krstović je glavom poslao loptu pored gola, nakon čega je uslijedilo zatišje kada je riječ o dobrim prilikama na obje strane.

Sve do drugog minuta sudijske nadoknade, kada je Amar Begić pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao Amar Memić i poslao je u mrežu naše selekcije.

Bosna i Hercegovina sada je ispred Crne Gore na tabeli grupe F, sa dva boda više.

Naredni meč u kvalifikacijama ,,sokoli“ igraju 25. marta, protiv Italije u Podgorici.

 

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:1

 

Stadion Grbavica, Sarajevo.

Sudija: Rohit Sagi (Norveška).

Strijelci
0:1 - N. Krstović 42', 1:1 - Memić 61', 2:1 - Savić 90'+2

Žuti kartoni
Đokanović, Bošković - BiH
Ražnatović - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Belmin Dizdarević, Jasmin Osmić, Saša Marjanović, Jovan Pavlović, Nenad Nikić, Andrej Đokanović (od 74. Blaž Bošković), Amar Begić, Milan Savić (od 90.+3 Marko Kujundžić), Andrija Drljo (od 46. Belmin Mešinović), Amar Tahrić (od 46. Amar Memić), Faris Zubanović (od 46. Danijel Lukić).
Selektor: Slobodan Starčević.

Crna Gora: Danilo Nikčević, Andrija Ražnatović, Anto Babić, Nemanja Perović, Danilo Pešukić, Srđan Krstović (od 68. Miloš Brnović), Zaim Divanović, Milan Vukotić (od 68. Marko Rakonjac), Omar Sijarić, Ivan Vukčević (od 60. Ivan Bojović), Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Vukotić.