,,Hrabri sokoli“ sjutra veče od 20:45 časova igraju posljednji meč u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iako bez rezultatskog imperativa, u duel sa Turskom ulaze motivisani da naprave još jedan podvig, sličan onom od prije tri dvije noći, kada su remizirali sa Holandijom (2:2), nakon dva gola zaostatka. Isti zaostatak uspjeli su da anuliraju i u prethodnom duelu sa Turskom, u Istanbulu.

- Nijesmo dozvolili ni Holandiji da pravi račun bez nas, pa nećemo ni Turskoj. Nadam se da ćemo imati makar bod više nakon posljednjeg meča. Njima je potrebna pobjeda i volio bih da budu ofanzivniji, što će vjerovatno i biti, ali imamo odgovor na sve. Momci su prihvatili sto želimo od njih, što je znak da su fudbalski inteligentni i da imaju kvalitet, istakao je selektor Miodrag Radulović na današnjoj pres konferenciji.

,,Sokoli“ su ranije ostali bez šansi da se domognu prvog ili drugog mjesta u grupi G, ali daleko od toga da su bili bez šansi u izuzetno jakoj konkurenciji.

- Naša grupa je jedina u kojoj tri selekcije u posljednje kolo ulaze sa šansama za direktan plasman. Ne zna se ni ko će u Katar, ni ko će u baraž. Takođe, Letonija je proglašena totalnim autsajderom, a u gostima je izgubila samo od Holandije. Sve protivnike je namučila. Mi smo u svakom meču bili u igri, mi smo namučili i bolje rangirane selekcije. Mislim i da smo imali konstantu u igrama. Generalno, mislim da će se ovaj ciklus pamtiti, nažalost ne po bodovima i plasmanu, već po načinu na koji smo se predstavili, objasnio je selektor Crne Gore.

U sjajnom meču sa Holandijom golovima i asistencijama istakli su se mladi igrači, koji treba da budu okosnica reprezentacije u godinama koje slijede.

- Nažalost, nijesmo imali prostora da pružimo šansu mlađima od starta, jer smo odmah ušli u kvalifikacije, bez ijedne odigrane prijateljske utakmice. Dosta sam radio sa mladim igračima i znam da je veoma bitan moment kada da im se ukaže povjerenje. Ima jos mladih igrača koji ispunjavaju kriterijume nacionalnog tima, sad je trenutak da oni naprave korak naprijed prema seniorskom fudbalu, ko god da bude na mjestu selektora, kazao je Radulović.

Pozitivna stvar uoči meča sa Turskom je i što se u tim vraća Marko Vešović, koji nije igrao protiv Holandije zbog žutih kartona. Sa tribina je gledao kako se njegovi saigrači, uprkos mnogim problemima, bore sa velikanom.

- Žao mi je što nijesam igrao protiv Holandije. Bila je to velika utakmica i noć za pamćenje, značajan da se vrati vjera u reprezentaciju i da pokažemo da možemo, rekao je univerzalac ,,sokola“, koji se osvrno na duele sa Holandijom i Turskom.

- Velika je stvar što smo se vratili i protiv Holandije i Turske poslije minusa od dva gola. To je znak da rastemo, da smo bolji, a imamo i mlade igrače na koje može da se računa. Iako je grupa bila veoma teška, žao nam je što se ovako završilo, osjećamo da smo mogli mnogo više na rezultatskom planu, smatra fudbaler azerbejdžanskog Karabaga.

Pravdu na Gradskom stadionu u Podgorici dijeliće sudijski tim iz Njemačke. Na centru će biti Danijel Zibert, kojem će pomagati Jan Zajdel i Kristijan Gitelman. Četvrti sudija je Tobijas Rajhel, dok će u VAR sobi biti Saša Štegeman, uz asistenciju Katrina Rafalskog.