Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra od 17 časova gostuje Bosni i Hercegovini u 7. kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ su sa narednim rivalom igrali na startu ovog ciklusa, u tom martovskom duelu u Podgorici nije bilo pobjednika - 2:2.

- Za rivala imamo kvalitetnu selekciju, koja je to pokazala na prvoj utakmici. Moj prvi asistent i ja nijesmo bili na tom meču zbog korona virusa, ali smo gledali putem malih ekrana. U nastavku kvalifikacija BiH je pokazala jednu zapaženu igru i protiv Italije i protiv Švedske. Protiv Italije, iako su izgubili, bili su do samog kraja u meču. Biće teško, ali želimo dobar rezultat, rekao je selektor Miodrag Vukotić.

,,Sokoli“ su veći dio priprema za meč u Sarajevu odradili u Podgorici, dok su u glavni grad Bosne i Hercegovine otputovali u subotu, 13. novembra.

- Pripremu nam je otežavala činjenica što nijesmo kompletni. Nema Janjića koji je mnogo bitan igrač za nas u ovim kvalifikacijama, ali zbog tri žuta kartona ne može da nam pomogne u ovom meču. Oslabljeni smo, ali se nadamo da sa ovim kadrom možemo da napravimo rezultat koji želimo. Hrabri nas i igra protiv Irske i Švedske, nadam se da, ukoliko igrači daju maksimum, možemo ostvariti pobjedu, dodao je Vukotić.

Trećeplasirana Crna Gora trenutno ima dva boda više od Bosne i Hercegovine, koja se nalazi na petoj poziciji.

Sjutrašnju utakmicu na stadionu Grbavica sudiće četvorka iz Norveške. Predvodi je Rohit Sagi, kojem će asistirati Geir Isaksen i Morten Jensen. Uloga četvrtog sudije povjerena je Tomu Haraldu Hagenu.