Crna Gora sjutra veče od 20:45 časova dočekuje Holandiju, najjaču reprezentaciju u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Uprkos izostanku rezultatskog značaja za ,,sokole“, pretposljednji meč u ovom ciklus može donijeti dosta toga ekipi Miodraga Radulovića.

- Nemamo pritisak rezultata, ali imamo želju da odigramo odgovorno, disciplinovano, kolektivno... Ovo je prilika da momci pokažu kvalitet, da protiv najjačeg protivnika koji je gostovao u Podgorici, a uz pomoć navijača, napravimo dobar rezultat i zaokružimo dobru sliku koju smo smo ostavili u prethodnih osam utakmica. Odigrali smo ih u dobrom ritmu, do kraja smo držali koncepciju i raspored, istakao je selektor na današnjoj pres konferenciji.

U prethodnom duelu Crne Gore i Holandije, kada je domaćin u Ajdhovenu slavio sa 4:0, bilo je dosta dobrih stvari u igri naše selekcije. Propuštene šanse ,,lale“ su surovo kaznile.

- Napravili smo analizu meča u Holandiji. Vidjeli smo da smo do penala igrali korektnu utakmicu, kasnije imali i šansu. Pokušaćemo to da ponovimo, ali sada da 90 minuta budemo kompaktni, ali i da ne pravimo greške, jer su oni pogubne protiv takve ekipe. Takođe, i da igramo mnogo hrabrije nego sto je bilo do sada, jer priznali ili ne, rezultatski pritisak bio je prepreka momcima da se oslobode. Sada ga nema i vjerujem da će to pomoći momcima da odigraju bolje, smatra Radulović.

Novi problem za selektora je izostanak Stevana Jovetića, koji je pozitivan na COVID-19, a od ranije su van stroja Nikola Vukčević, Aleksandar Šćekić, Stefan Mugoša...

- Imam maksimalno povjerenje u igrače koji mogu da zamijene odsutne, poručio je selektor.

Stub odbrane ,,sokola“ Stefan Savić žali što meč sa Holandijom nema rezultatski značaj.

- Ostaje žal što u utakmicu na ulazimo sa većim šansama za baraž. Odradili smo dosta korektne kvalifikacije tokom kojih smo nadogradili igru u odnosu na protekli cisklus. Dosta dobro smo se držali u mnogim utakmicama, čak i protiv velikih ekipa kao što su Holandija, Norveška i Turska. Grupa je bila dosta jaka i ujednačena, a mi smo i tu imali svoju ulogu. Ostala su dva meča u kojima ćemo pokušati da damo maksimum, da završimo kvalifikacije onako kako dolikuje ovoj ekipi i polako počnemo da se spremamo za naredne izazove, rekao je Savić.

Ipak, entuzijazam kod igrača je na visokom nivou.

- Može biti da je opao entuzijazam kod šireg dijela publike, ali kod igrača entuzijazam nikada nije padao. Kad god se igra za reprezentaciju, pogotovo protiv Holandije, koja je jedna od najjačih evropskih selekcija trenutno, motiva i entuzijazma ne fali. Svi igrači jedva čekaju da počne utakmica i da probamo da se pokažemo u najboljem svijetlu. Prošli put smo izgubili od Holandije 4:0, ali mislim da smo mogli mnogo bolje da prođemo. Sama igra nije odraz rezultata koji je bio veoma visok. Ni tada nijesmo bili kompletni, nijesmo ni sada, ali ćemo nastojati da popravimo taj rezultatski utisak - ističe defanzivac madridskog Atletika.

Duel sa Holandijom igra se sjutra veče od 20:45 časova. Sudijski tim dolazi iz Španije. Predvodi ga Karlos del Sero Grande, uz asistenciju Paua Devisa i Roberta Fernandesa. Četvrti sudija je Huan Martines Munuera, dok u VAR sobi biti Hoze Marija Sančez i pomoćnik Hoze Luis Munuera.