,,Hrabri sokoli“ trenirali su večeras na Gradskom stadionu u Podgorici i osjetili podlogu na kojoj će u subotu dočekati Holandiju.

Najtežeg protivnika u grupi i tim koji pretenduje na sami vrh evropskog i svjetskog fudbala. Samim tim uloga favorita se ne dovodi u pitanje.

- Sigurno da svaki igrač koji dođe za reprezentaciju ima veliku motivaciju da igra za svoju zemlju. Holandija je favorit, ali i mi se nešto pitamo. Na nama je da izađemo i damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta će da bude. Radi se o jednoj od najvećih reprezentacija trenutno. Svi njihovi igrači igraju u najvećim klubovima, tako da nema šta tu mnogo da se dodaje. Ne možemo više da se borimo za Mundijal, ali to ne mijenja ništa. Potrudićemo se da izvučemo maksimum, poručio je Adam Marušić.

Iako su dobrom dijelu prethodne utakmice sa ,,lalama“ bili ravnopravni, ,,sokoli“ su doživjeli najubjedljivi poraz u ovom ciklusu (4:0).

- Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, ali protiv takvih reprezentacija ne smiješ sebi da dozvoliš da napraviš greške, pa i da iz svojih grešaka primiš golove. Naučili smo dosta iz tog duela. Sada treba da budemo koncetrisani svih 90 minuta, da odigramo na nivou mogunosti, a ako bude tako, siguran sam da možemo da im napravimo problem. Holandija igra u visokom ritmu i teško je odbraniti se. Jedna su od najboljih reprezentacija, ali na nama je da izađemo na teren i borimo se od prvog do posljednjeg minuta. Imamo pet dana da se pripremimo, analiziraćemo dobru utakmicu što smo odigrali tamo i pripremiti se na najbolji mogući način, objasnio je univerzalac u ekipi Miodraga Radulovića.

Uprkos tome što su ranije ispali iz borbe za neko od prva dva mjesta u grupi, ,,sokoli“ su i dalje sjajna grupa igrača, tvrdi Marušić.

- Imamo jako dobru grupu igrača, jako dobre momke, atmosfera nikada nije manjkala ovoj reprezentaciji. Jednostavno, treba samo da se poklope neke stvari, ima dosta iskusnih igrača i mladih momaka koji nadolaze. Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije, kazao je fudbaler Lacija.

Naša selekcija sjutra će trenirati na ,,DG areni“, sa početkom u 17 časova.