,,Hrabri sokoli“, iako bez šansi da osvoje neko od prva dva mjesta u grupi, puni motiva dočekuju utakmice sa Holandijom i Turskom.

Trenutno je u fokusu duel sa ,,lalama“, ekipom koja pripada samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.

- Pred nama su dvije najteže ekipe u grupi. Holandija je uz Italiju i Englesku, najbolja reprezentacija koja je gostovala u Podgorici. To je svakako veliki motiv za sve nas. Treba da damo maksimum u ovom trenutku. Kvalitetom sigurno ne možemo da pariramo Holandiji, ali voljom, željom, hrabrošću i naravno tim nacionalnim nabojem koji postoji možemo da pružimo dobru igru i da crnogorski fudbal predstavimo u pravom smislu, poručio je Draško Božović u razgovoru sa predstavnicima medija.

Holandija je prije nešto više od dva mjeseca na ,,Filips areni“ u Ajndhovenu savladala Crnu Goru sa 4:0. Ipak, čini se da je rezultat previsok u odnosu na ono što se dešavalo na terenu, a i ,,sokoli“ su bili oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca.

- Na vehunskom nivou kvalitet donosi prevagu. Sitnice odlučuju, a tu se vidi razlika. Nije trebalo da izgubimo sa onoliko razlike. Holandija jeste imala posjed lopte, ali do tog penala nije stvorila nijednu stopostotnu šansu. Iz jedne nesmotrenosti smo napravili penal i primili gol, a poslije je utakmica otišla na njihovu vodenicu. Mi smo kod rezultata 1:0 imali dvije stopostotne prilike, gdje smo mogli bar jedan gol da postignemo. Ali, tako je to fudbalu. Kada ne iskoristiš šanse, stiže kazna. Ekipe vrhunskog kvaliteta to ne praštaju - smatra fudbaler Dečića.

Holandija je puna igrača vrhunske klase, i u ofanzivnom i u defanzivnom dijelu. Uz to, potrebna joj je još pobjeda da ovjeri osvajanje prvog mjesta u grupi.

- Velikom borbom i koncentracijom u defanzivnom bloku moramo da držimo dobar raspored i ispunimo zahtjeve selektora. Uz podršku sa tribina, očekujem da pružimo dostojan otpor. Holandiji pobjeda donosi direktan plasman na Mundijal. Očekujem da daju maksimum, bore se i oni za svoju zemlju, ali vjerujem da ćemo i mi imati što da pokažemo, dodao je Božović.