Vodeće ekipe na tabeli T-Com 1. CFL, Rudar i Budućnost, upisali su nove pobjede u 23. kolu. Pljevljaci su pred svojom publikom savladali Kom, dok su se plavo-bijeli revanširali Mornaru za poraz iz prvog kola  drugog dijela šampionata. Petrovac je uzeo bod na gostovanju Zeti, ekipi sa najboljim učinkom u drugom dijelu dok je Mogren upisao drugu uzastopnu pobjedu u duelu sa Beranama. Lovćen je u uzbudljivom meču na Cetinju savladao Sutjesku, dok je Grbalj upisao "minimalac" u duelu sa Dečićem.
Rudar – Kom 4:0

Aktuelni lider lako je izašao na kraj sa poslednjeplasiranom ekipom na tabeli. Bodvonu razliku fudbaleri Rudara pretvorili su tri gola razlike na terenu, čime su uspjeli da odbrane prvo mjesto na tabeli uoči duela sa ekipm Budućnosti koji se igra u srijedu u Pljevljima.

Rudar je do prednosti u duelu sa Komom došao u uvodnim minutuima susreta – mrežu gostiju načeo je najbolji igrač domaćih Predrag Ranđelović u šestom minutu. Četa Nebojše Vignjevića na odmor je otišla sa dva gola prednosti, pošto je Ranđelović još jednom pogodio metu u poslednjem minutu prvog dijela. Konačan rezultat susreta postavio je Miroje Jovanović u četvrtom minutu drugog dijela.

Budućnost – Mornar 4:0
Fudbaleri Budućnosti u potpunosti su se revanširali Baranima za poraz u prvom dijelu proljećnjeg dijela šampionata. Izabranici Mihaila Ivanovića, zapravo su, poraz od dva gola razlike osvetili sa duplo više postignutih golova. Ekipa Mornara je u 18. kolu držala konce igre u svojim rukama, dok je u 23. kolu bila samo nijemi posmatrač dešavanja na terenu.

Budućnost je u prvom meču sa Rudarom u nastavku šampionata bila lišena pomoći Fatosa Bećiraja. U 23. kolu Bećiraj je zauzeo mjesto u startnoj postavi i pružio briljantnu partiju. Mladi napadač asistirao je Deliću kod vodećeg pogotka u 30. minutu, da bi deset minuta kasnije udvostručio prednost svog tima. U nastavku susreta Delić je još jednom pogodio – vezista domaćih fenomenalno je izveo slobodan udarac u 55. minutu. Konačan rezultat susreta postavio je Bećiraj u 72. minutu susreta.

Zeta – Petrovac 1:1
Svaka serija ima svoj kraj. Tako je bilo i sa serijom pobjeda fudbalera Zete u drugom dijelu sezone. Nakon pet uzastopnih pobjeda tim iz Golubovaca upisao je pred svojom publikom samo jedan bod u duelu sa ekipom Petrovca. Izabranici Dragoljuba Đuretića bili su bolji od rivala, pogotovo u drugom dijelu susreta, ali je golman gostiju Braić fenomenalnim intervencijama sačuvao bod svom timu.

Susret u Golubovcima otvoren je pogotkom gostiju – slobodan udarac u 18. minutu Aleksandar Mikijelj je pretvorio u pogodak za prednost Petrovca. Izjednačenje i bod domaćinu obezbijedio je Boljević u 29. minutu susreta.

Mogen – Berane 2:0
Nakon pobjede u duelu sa Mornarom ekipa Mogrena savladala je i Berane. Aktuelni šampion sa dva vezana trijumfa najavio je izlazak iz krize, u kom se nalazi od početka proljeća. Budvani su imali i mnogo sreće – gosti nisu uspjeli da realizuju najstrožiju kaznu u prvom dijelu, dok su domaći u poslednja dva minuta susreta dva puta tresli metu.

Prednos četi Dejana Vukićevića donio je Petar Grbić u poslednjem minutu regularnog toka, da bi u sudijskoj nadonkandi Miloš Jovanović još jednom matirao protivničkog golmana.

Lovćen – Sutjeska 3:2
Najuzbudljiviji susret 23. kola odigran je na Obilića poljani gdje je domaći Lovćen uspio da savlada ekipu Sutjeske. Meč čiji je početak kasnio 15.minuta zbog magle obilježen je sa pet pogodaka i pregršt dobrih akcija i individualnih poteza. Iako je Lovćen imao tri gola prednosti poslednjih 15. minuta susreta bili su veoma uzbudljivi, jer su gosti postigli dva gola i imali nekoliko prilika da poravnaju rezultat.

Lovćen je do prednosti došao u šestom minutu golom Ivana Jablana. U nastavku su Cetinjani dva puta bili precizni sa bijele tačke – prvo je Perutović pogodio sa kreča u 55. minutu, da bi Bogdanović uradio isto 16. minuta kasnije. Prednost domaćina smanjio je Zvicer u 74. minutu da bi samo dva minuta kasnije Adrović postavio konačan rezultat susreta.

Grbalj – Dečić 1:0
Fudbaleri Grblja upisali su drugu pobjedu u nastavku šampionata. Tim iz Radanovića savladao je Dečić pred svojom publikom pogotkom Ivice Franciškovića u 83. minutu susreta.

Rezultati:
Rudar – Kom 3:0
1:0 – Ranđelović 6’
2:0 – Ranđelović 45’
3:0 – Jovanović 49’

Budućnost – Mornar 4:0
1:0 – Delić 30’
2:0 – Bećiraj 40’
3:0 – Delić 55’
4:0 – Bećiraj 72’

Zeta – Petrovac 1:1
0:1 – Mikijelj 18’
1:1 – Boljević 29’

Mogren – Berane 2:0
1:0 – Grbić 89’
2:0 – Jovanović 90’

Lovćen – Sutjeska 3:2
1:0 – Jablan 6’
2:0 – Perutović 55’ (p)
3:0 – Bogdanović 71’ (p)
3:1 – Zvicer 74’
3:2 – Adrović 76’

Grbalj – Dečić 1:0
1:0 – Francišković 83’