Mečevi osmine finala Kupa Crne Gore odigrani su danas…

Većina favorita opravdala je tu ulogu. Aktuelni osvajač Kupa, Budućnost, slavio je protiv Jezera u Danilovgradu - 3:1. Goste je u vođstvo doveo Vladan Adžić u drugom minutu, a do pauze gol je postigao i Viktor Đukanović, u 26. minutu. Pobjedu Podgoričana ovjerio je Miomir Đuričković u 75. minutu, da bi konačan rezultat postavio Mamadu Mendi u finišu utakmice.

Sutjeska je plasman u četvrtfinale izborila trijumfom nad Bokeljom u Kotoru - 2:1. Nikšićani su rano poveli, u trećem minutu Vladan Bubanja zatresao je mreću domaćina. Bokelj je izjednačio preko Valentina Rudovića u 33, a pobjedu aktuelnom lideru Telekom 1.CFL donio je Božo Marković u 55. minutu.

Iznenađenje u ovoj rundi napravilo je Igalo pobjedom nad Mornarom. U regularnom dijelu nije bilo golova, a nakon jedanaesteraca Igalo je slavilo sa 4:3.

Dečić je golovima Iljira Camaja i Kristijana Vuljaja savladao Petrovac sa 2:0, dok je identičnim rezultatom Podgorica savladala Zetu. Golove za ekipu sa ,,DG arene“ postigli su Arikiro Sentoku i Marko Đajić.

Rezultati

Jezero - Budućnost 1:3
Kom - Iskra 0:1
Rudar - Arsenal 3:0
Bokelj - Sutjeska 1:2
Dečić - Petrovac 2:0
Igalo - Mornar 0:0 (penalima 4:3)
Podgorica - Zeta 2:0
OFK Titograd - Jedinstvo 1:0