Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Danske rezultatom 5:1, u meču četvrtog kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Protiv najbolje ekipe u grupi, naša selekcija je odigrala hrabro i prilično otvoreno, sa željom da se nadigrava. Ipak, presudio je kvalitet Danske, trenutno jedne od najjačih evropskih reprezentacija.

Početak utakmice pripao je našoj selekciji, koja je u 16. minutu imala šansu, ali je Stine Pedersen intervenisala i sa gol linije otklonila opasnost.

Samo minut kasnije, Danska je iskoristila priliku koja joj se ukazala. Stine Larsen je primila loptu sa desne strane, okrenula se i postigla gol sa desetak metara.

Gošće su udvostručile prednost u 27. minutu. Sara Andersen je centrirala, a Signe Brun bila precizna sa 7-8 metara.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena bilo je 0:3. Ovog puta, Sofie Svava je iskoristila lošu reakciju odbrane naše ekipe.

Crna Gora je za hrabar nastup nagrađena u 53. minutu. Nađa Stanović je prošla po lijevoj strani, centrirala za Armisu Kuč, koja je lijepim udarcem glavom savladala Lenu Kristensen.

Ipak, već u sljedećem napadu Dankinje su postigle gol - Katrine Meler Kil je asistirala za Sane Trelsgard, koja je glavom lijepo prebacila Ines Obradović.

Konačan rezultat postavio je Larsen, dvadesetak minuta prije kraja meča.

Crna Gora kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja krajem novembra. Meč sa Maltom u gostima igra se 26. novembra, dok će četiri dana kasnije naša selekcija igrati sa Azerbejdžanom, takođe na strani.

 

Crna Gora - Danska 1:5

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Olivija Čon (Austrija).

Strijelci
0:1 - Larsen 17', 0:2 - Brun 27', 0:3 - Svava 40', 1:3 - Kuč 53', 1:4 - Trelsgard 54', 1:5 - Larsen 72'

Žuti karton
Obradović - Crna Gora

Crna Gora: Ines Obradović, Milica Radunović (od 79. Enida Bošnjak), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Marija Maraš, Slađana Bulatović, Nađa Stanović (od 90. Nađa Đurđevac), Jelena Karličić, Armisa Kuč, Helena Božić, Darija Đukić.
Selektor: Mirko Marić.

Danska: Lene Kristensen, Sara Andersen (od 46. Jani Tomsen), Stine Pedersen (od 46. Simone Boje Sorensen), Rike Seveke, Sane Trelsgard, Katrine Veje, Stine Larsen, Sofi Junge Pedersen (od 76. Sesili Fle Nilsen), Signe Brun (od 46. Katrine Meler Kil), Sofi Svava, Mile Gajl (od 60. Ema Snerle).
Selektor: Lars Sondergard.