Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto u grupi 6 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija poražena je od Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0, ali je u poziciji da bude najbolja drugoplasirana ekipa, što bi joj donijelo plasman u elitnu rundu kvalifikacija. Za to je potrebno da Grčka u sjutrašnjem duelu grupe 2 savlada Bugarsku sa bar tri gola razlike.

- Loše smo ušli u utakmicu, bio je primjetan strah, kao i preveliki respekt prema protivniku. To nam se osvetilo i vidjelo se to u našoj igri. Sporo smo se kretali, sporo otvarali napade, loše se pomjerali. Međutim, u drugom poluvremenu smo zaigrali bolje, neke stvari odradili odlično, ali su nas i poremetile neke izmjene zbog povreda. Imali smo dobrih situacija, međutim, domaći tim je sve to uspio da odbrani i osvoji prvo mjesto u grupi. Sada čekamo rezultate u ostalim grupama, kako bismo vidjeli da li ćemo se plasirati u elitnu rundu, kazao je Ivan Tatar, koji je vodio selekciju na ovom turniru.

Jedini gol na utakmici u Mostaru viđen je u 16. minutu. Maja Jelčić je odlično povukla i nakon solo prodora zatresla mrežu Crne Gore udarcem sa preko 20 metara.

Nakon toga je utakmica bila izjednačena, a naša selekcija je nešto ofanzivnija bila u drugom poluvremenu. Najbolju šansu za izjednačenje propustila je Sara Simonović u 90. minutu, kada je čuvarka mreže domaćih Josipa Radoš kranjim naporom zaustavila njen udarac sa dvadesetak metara.

 

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

 

Gradski stadion, Mostar.

Sudija: Rasa Grigone (Litvanija).

Strijelac
0:1 - Jelčić 16'

Žuti kartoni
Husić - Bosna i Hercegovina
Petković, Petrović - Crna Gora

Crna Gora: Svetlana Miličić (od 83. Ajla Hrastovina), Andrea Janjušević, Sara Marković, Jelena Ralević, Jovana Vučinić, Jovana Sarić, Sara Simonović, Jelena Miletić (od 69. Marijana Cimbaljević), Jelena Petrović, Anđela Tošković, Nejla Bicić (od 46. Ivana Petković).
Trener: Ivan Tatar.

Bosna i Hercegovina: Josipa Radoš, Sajra Handžić, Ines Husić, Sidni Japić, Almasa Pandžić, Marija Milinković, Naida Haračić, Elvira Hasanović Karlborg (od 70. Elma Huremović), Vanesa Šabanović, Maja Jelčić, Elma Smajić.
Selektor: Dragan Jevtić.