Pobjede Sutjeske i Budućnosti, uz tri remija u 12. kolu Telekom 1. CFL…

Sutjeska je bez većih problema došla do novog prvenstvenog trijumfa. Lider šampionata slavio je na gostovanju Jezeru rezultatom 2:0 i stekao 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Budućnosti.  

Izabranici Milije Savovića do prednosti su došli nakon 23. minuta igre na Gradskom stadionu u Beranama kada je Augusto pogodio mrežu domaćih. Trijumf NIkišićana ovjerio je, nakon nekoliko dobrih prilika propuštenih tokom susreta, Vladan Bubanja pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Budućnost je pobjedom u derbiju kola, protiv ekipe Isrke, preuzela drugu poziciju na tabeli. „Plavo-bijeli“ su dobro otvorili meč pred svojim navijačima i pogotkom Mijovića u 16. minutu došli do prenosti. Danilovgrađani su, ipak, uspjeli da dođu do izjednačenja prije odlaska na odmor i to zahvaljujući Vladanu Adžiću – iskusni defanzivac Budućnosti zatresao je sopstvenu mrežu u 29. minutu susreta.

Aktuelni šampion je u nastavku dodao gas i tri puta tresao mrežu rivala. Prednost domaćima vratio je Igor Ivanović u 59. minutu, da bi u 83. minutu Šaleta Kordić matirao brata Marka koji čuva mrežu Iskre. Konačan rezultat susreta postavljen je nakon nespretne intervencije Obradovića koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu za finalnih 4:1 u korist Budućnosti.

Podgorica je osvojila bod u odmjeravanju snaga sa ekipom Mornara. Izabranici Nenada Vukčevića do prednosti su došli u 40. minutu susreta preko Jovana Vujovića, da bi samo pet minuta kasnije Jovan Pajović donio izjenačenje Baranima i postavio konačan rezultat susreta.

Remi je viđen i u Pljevljima gdje su snage odmjerili Rudar i Dečić. Tuzani su u finišu prvog dijela susreta došli do prednosti preko Camaja, ali je Vuk Striković u četvrtom minutu nastavka pogodio za konačnih 1:1 pod Golubinjom. 

Zeta je osvojila veliki bod u odmjeravanju snaga sa ekipom Petrovca. Petrovčani su i na gostovanju u Golubovcima prvi pronašli put do mreže rivala – prednost gostima donio je Zoran Mikijelj u 33. minutu susreta. Domaći su, ipak, na startu drugog dijela uspjeli da dođu do boda zahvaljujući Ivanu Vukčeviću. 

Rezultati
Budućnost – Iskra 4:1
Mijović 16’, Ivanović 59’, Kordić 83’, Obradović (ag) 90’+3’ – Adžić (ag) 29’

Jezero – Sutjeska 0:2
Augusto 23’, Bubanja 90’+2’

Podgorica – Mornar 1:1
Vujović 40’ – Pajović 45’

Rudar – Dečić 1:1
Striković 49’ – Camaj 43’

Zeta – Petrovac 1:1
Vukčević 51’ – Mikijelj 33’