Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore upisala je drugi trijumf u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa Mirka Marića zasluženo je savladala Azerbejdžan sa 2:0 i sada ima šest bodova iz tri utakmice u grupi E.

U prvoj zvaničnoj utakmici na Trening kampu FSCG, naše dame potvrdile su da u ovom kvalifikacionom ciklusu mogu da urade velike stvari.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrala je naša selekcija. Nošene podrškom sa tribine, dame u crvenom su od starta krenule ofanzivno i brzo stigle do vođstva. Armisa Kuč je sjajno pronašla Slađanu Bulatović, koja je rutinski poslala loptu pod prečku udarcem sa ivice peterca.

To je bio uvod u još veću dominaciju Crne Gore. Praktično sve vrijeme igralo se na polovini Azerbejdžana, opasne situacije ređale su se pred golom Aitaj Šarifove, ali se mreža nije tresla uprkos šansama Kuč, Bulatović, Nađe Stanović, Darije Đukić. Često je i falio završni pas za veću opasnost za gol Azerbejdžanki.

Početak drugog poluvremena donio je nešto izjednačeniju igru, ali je Crna Gora ipak stigla do dvije odlične šanse, koje nije iskoristila. U 51. minutu Jelena Karličić je glavom sa ivice peterca prebacila gol, dok je u još boljoj prilica bila Stanović u 64. minutu. Nakon odlične akcije Bulatović i Kuč, Stanović je pokušala da plasira, ali je loptu poslala preko prečke.

Desetak minuta kasnije Stanović se našla u sličnoj poziciji, ovog puta šutirala je pravo u golmana.

Nagrada za ofanzivnu igru domaćih stigla je u 83. minutu. Darija Đukić je asistirala Anđeli Tošković, koja je izdržala duel sa čuvarkom i savladala Šarifovu za potvrdu pobjede.

Naredni protivnik Crne Gore je Danska, vjerovatno najjača reprezentacija u grupi. Ta utakmica igra se 26. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici. 

 

Crna Gora - Azerbejdžan 2:0

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Kristina Georgijeva (Bugarska). Gledalaca: 350.

Strijelci
1:0 - Bulatović 5', 2:0 - Tošković 83'

Žuti kartoni
Božić, Stanović - Crna Gora
K. Mamadova, Molajeva - Azerbejdžan

Crna Gora: Anastastija Krstović (od 54. Ines Obradović), Milica Radunović, Maja Šaranović, Helena Božić, Aleksandra Popović, Jelena Karličić, Darija Đukić, Anđela Tošković, Nađa Stanović (od 79. Nađa Đurđevac), Armisa Kuč (od 89. Ivana Boričić), Slađana Bulatović.
Selektor: Mirko Marić.

Azerbejdžan: Aitaj Šarifova, Žala Mašimova, Male Molajeva (od 46. Peritan Bozdag), Ajšan Ahmadova, Nigar Mirzalijeva, Alina Dorofejeva, Kamila Mamadova (od 29. Nazlidžan Parlak), Dijana Mamadova (od 81. Jošguna Alijeva), Bilge Kojun (od 46. Kristina Bakarandze), Vusala Sejfadinova, Ajsun Alijeva.
Selektor: Sijasat Azgarov.