Naša ženska omladinska reprezentacija sjajno je krenula u turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu grupe B, Crna Gora je savladala Estoniju rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme meča u Širokom Brijegu završeno je bez golova, ali je u nastavku naša selekcija zaigrala još bolje i dva puta tresla mrežu reprezentacije države sa obala Baltika.

Jelena Petrović dobro je ispratila akciji u 65. minutu i odbijenu loptu nakon intervencije golmana Estonije poslala u mrežu. Desetak minuta prije kraja, Jovana Vučinić i Sara Simonović su lijepo kombinovale, nakon čega je Simonović bila precizna sa ivice šesnaesterca.

- Dobro smo otvorili utakmicu i do kraja poluvremena imali nekoliko prilika za gol. U nastavku su djevojke pokazale ogromnu borbu i želju za pobjedom, što nam je na kraju i donijelo rezultat. Sve vrijeme su se odlično kretale i igrale dobro u oba pravca, i u ofanzivi i defanzivi, kazao je Ivan Tatar, koji će na ovom turniru mijenjati selektora Mirka Marića, koji ima obaveze sa seniorskom reprezentacijom.

U drugom meču ove grupe, Bosna i Hercegovina je bila ubjedljiva protiv Jermenije - 13:0.

Crna Gora će u drugom kolu igrati sa Jermenijom. Taj meč na programu je 22. oktobra, od 14:30 časova.

 

Estonija - Crna Gora 0:2

 

Stadion Pecara, Široki Brijeg.

Sudija: Emili Dokser (Norveška).

Strijelci
0:1 - Petrović 65', 0:2 - Simonović 81'

Žuti kartoni
Hudsi - Estonija
Miletić, Bicić, Radmanović - Crna Gora

Estonija: Keiti Krusman, Anet Joandi, Anemaj Luter, Gabrijela Buš, Anastasija Fjodorova, Simona Pelismae, Marta Lisa Štajnfelt, Ragne Gromov (od 77. Kert Hudsi), Lisandra Ranasto (od 63. Kristina Tern), Valerija Lik (od 77. Sandra Pern), Katrin Saulus.
Selektor: Ričard Barnvel.

Crna Gora: Svetlana Miličić, Andrea Janjušević, Sara Marković, Jelena Ralević, Jovana Vučinić, Jovana Sarić, Jelena Miletić (od 86. Marijana Cimbaljević), Sara Simonović, Ivana Petković, Jelena Petrović, Nejla Bicić (od 70. Valerija Radmanović).
Trener: Ivan Tatar.