Mlada reprezentacija Crne Gore ponovo je poražena od Švedske i to rezultatom identičnim onom iz prethodnog meča - 3:1.

Kao i u Podgorici prije nešto više od mjesec dana, ekipa Miodraga Vukotića imala je dosta perioda dobre igre, ali su ,,sokole“ boljeg rezultata koštale šanse koje su ostale neiskorišćene.

- Mislim da smo sedamdesetak minuta odigrali dobro. Pogotovo smo bili dobri u prvom poluvremenu, kada smo imali nekoliko šansi za gol. Ali, umjesto da vodimo, mi smo tada primili gol. U nastavku je bilo evidentno da dosta igrača nije u adekvatnom fizičkom stanju za ovaj nivo takmičenja, pa su se dešavale individualne greške zbog pada koncentracije. Kasnije smo postigli gol, promašili penal… Nakon svega, ostaje žal, mislim da smo iz ovog meča mogli više da izvučemo. Međutim, Švedska je kvalitetna i, kada ne iskoristiš svoje šanse, kazni te za te promašaje, rekao je selektor Vukotić.   

Zaostatak od jednog gola na poluvremenu nije bio pravi odraz onoga što se dešavalo na terenu ,,Olimpija“ stadiona.

,,Sokoli“ su u meč ušli hrabro, sa željom da se nadigravaju i tako odigrali prvi dio meča.

U devetom minutu duela, naša selekcija je prvi put zaprijetila i to nakon kombinacije Nikole Janjića i Ivana Bojovića. Lopta je došla do Zaima Divanovića, čiji pokušaj sa desetak metara je izblokiran.

Tri minuta kasnije, Andrija Ražnatović je centrirao sa lijeve strane, Nikola Krstović je bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj završio malo iznad gola.

Kapiten je u 27. minutu napravio presing na posljednju liniju Švedske, Jesper Tolinson je pogriješio i predao loptu Srđanu Krstoviću, koji je oklijevao i propustio momenat da pravovremenom loptom asistira Danilu Pešukiću i tako napravi gol šansu za našu selekciju. Minut kasnije Crna Gora je ponovo bila opasna, ovog puta je Nikola Janjić izblokiran u šesnaestercu domaina.

Nakon svih tih napada, Švedska je došla do vođstva - Emil Holm je prošao po desnoj strani, a onda u srcu kaznenog prostora ,,sokola“ pronašao Ramija Halala, koji je rutinski savladao Nikolu Ivezića.

Ipak, ubrzo je Crna Gora mogla do izjednačenja - Nikola Krstović je odlično započeo napad na sredini terena, odlično pronašao Pešukića, koji je ,,izbacio“ Divanovića u situaciju ,,jedan na jedan“ sa golmanom Samuelom Brolinom. Ipak, ofanzivac ,,sokola“ šutirao je pravo u čuvara mreže Švedske.

Poluvrijeme je završeno pokušajem Nikole Krstovića, koji je sa nekoliko metara glavom poslao loptu pored gola.

Nakon sedam minuta igre u nastavku, Šveđani su prelomili meč - Amin Sar se našao u odličnoj šansi, Ivezić je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Amar Gigović i poslao je u mrežu ,,sokola“.

Domaćin je tada preuzeo kontrolu igre i ubrzo došao do trećeg gola. I to preko svog najboljeg igrača Antonija Elange, koji je bio precizan sa desetak metara iskosa.

U finišu meča naša selekcija je ipak stigla do pogotka - Omar Sijarić se izborio za prostor i rezantnim udarcem savladao Brolina.

Posljednji trenuci utakmice mogli su da budu još zanimljiviji da je Milan Vukotić iskoristio jedanaesterac, dosuđen nakon faula Erika Kala nad Sijarićem. Ipak, Brolin je ,,pročitao“ namjeru veziste naše selekcije i omogućio svojoj ekipi mirniju završnicu.

,,Sokoli“ se sada okreću duelu sa Republiku Irskom, koju dočekuju 12. oktobra od 17:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

 

Švedska - Crna Gora 3:1

 

,,Olimpija“ stadion, Helsingborg. Gledalaca: 817.

Sudija: Torvaldur Arnason (Island).

Strijelci
1:0 - Hajal 35', 2:0 - Gigović 52', 3:0 - Elanga 69', 3:1 - Sijarić 82'

Žuti kartoni
Vagić, Sar - Švedska
Bojović. S. Krstović, N. Krstović, Obradović, Sijarić - Crna Gora

Švedska: Samuel Brolin, Emil Holm (od 81. Husein Ali), Jesper Tolinson, Pavle Vagić, Erik Kal, Armin Gigović (od 67. Karl Gustavson), Bilal Husein, Benjamin Nigren, Antoni Elanga (od 72. Erik Ring), Amin Sar (od 72. Tim Prica), Rami Hajal (od 67. Patrik Velemark).
Selektor: Poja Asbagi.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Ognjen Obradović, Nemanja Perović, Anto Babić, Andrija Ražnatović, Srđan Krstović (od 46. Marko Matanović), Nikola Janjić (od 72. Milan Vukotić), Danilo Pešukić (od 61. Ognjen Gašević), Zaim Divanović (od 72. Omar Sijarić), Ivan Bojović, Nikola Krstović (od 80. Ivan Vukčević).
Selektor: Miodrag Vukotić.